Το-Βερολίνο-εκφράζει-τη-λύπη-του-για-τον-αποκλεισμό-της-ιστοσελίδας-της-dw-στην-Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Το Βερολίνο εκφράζει τη λύπη του για τον αποκλεισμό της ιστοσελίδας της DW στην Τουρκία

Η γερμανική κυβέρνηση έλαβε “με λύπη” γνώση του αποκλεισμού της διαδικτυακής πρόσβασης στο πρόγραμμα της Deutsche Welle και της Voice of America στην Τουρκία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ και τόνισε την ανησυχία του Βερολίνου για την κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης στην Τουρκία.

“Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έλαβε με λύπη γνώση της είδησης του αποκλεισμού των ιστοσελίδων της Deutsche Welle και της Voice of America. Εναπόκειται στην ίδια την DW ως ανεξάρτητο φορέα, να αποφασίσει ποιες κινήσεις θα κάνει και έχει ήδη ανακοινώσει νομικά βήματα. Η ανησυχία μας για την κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης στην Τουρκία παραμένει. Βρισκόμαστε σε συνεχή κριτική ανταλλαγή απόψεων με τους τούρκους συνομιλητές μας και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε μια ανεξάρτητη και βασιζόμενη σε γεγονότα δημοσιογραφία”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και διευκρίνισε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρακολουθεί τη νομική οδό την οποία επέλεξε η Deutsche Welle και θα αναμένει την εξέλιξη.

Σύμφωνα με το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η τουρκική Αρχή Εποπτείας της Ραδιοφωνίας (RTÜK) απέκλεισε την πρόσβαση στη Deutsche Welle και στην Voice of America στην Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι οι δύο υπηρεσίες δεν είχαν υποβάλει την απαιτούμενη αίτηση αδειοδότησης.

Πηγή: Α-

Related posts

Η Bloomberg διαψεύδει δημοσιεύματα που τη θέλουν να ενδιαφέρεται για την εξαγορά των Dow Jones και Washington Post

timesadmin

Μπλίνκεν: Η Ρωσία δεν δείχνει πρόθυμη για ουσιαστικές συνομιλίες

timesadmin

Evans (Fed): Βλέπει τα επιτόκια στο 2,5% μέχρι το τέλος του έτους

timesadmin

Φ. Ολάντ για Ερντογάν: Χάραξε μια νέα στρατηγική βασισμένη στην επιθετικότητα και στην οθωμανική νοσταλγία

timesadmin

Barclays: Πούλησε το 7,4% που κατείχε στην νοτιοαφρικανική Absa

timesadmin

Γαλλία και Αυστραλία θα συνεργαστούν για να στείλουν στην Ουκρανία “χιλιάδες” οβίδες

timesadmin