Τούρκος-πολιτικός-αναλυτής:-Ίσως-η-Άγκυρα-προσπαθήσει-να-παρέμβει-στις-ελληνικές-εκλογές-μέσω-Θράκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τούρκος πολιτικός αναλυτής: Ίσως η Άγκυρα προσπαθήσει να παρέμβει στις ελληνικές εκλογές μέσω Θράκης

«Βόμβα» από Τούρκο πολιτικό αναλυτή, ο οποίος εκφράζει την εκτίμησή του ότι η Άγκυρα ενδεχομένως να επιχειρήσει να παρέμβει στις ελληνικές εκλογές, μέσω της Δυτικής Θράκης.

Ο Γιαβούζ Μπαϊντάρ μίλησε στο OPEN και ερωτηθείς για το πόσο επικίνδυνο είναι να γίνουν ταυτόχρονα οι εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία, απάντησε: «Ίσως η Άγκυρα προσπαθήσει να παρέμβει στις ελληνικές εκλογές μέσω της Δυτικής Θράκης». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «πιστεύω ότι αυτοί οι φόβοι έχουν υπολογιστεί από τις μεγάλες δυνάμεις».

Μιλώντας για το σενάριο κλιμάκωσης της επιθετικότητας από την πλευρά της Άγκυρας, ο Τούρκος πολιτικός αναλυτής σημείωσε: «Κλιμάκωση μπορεί να συμβεί αλλά με προσεκτικό τρόπο. Διότι υπάρχουν όρια για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει μια κλιμάκωση, ειδικά μεταξύ των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Είναι και οι δύο σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και ξεπερνώντας τα όρια με οποιοδήποτε είδος κλιμάκωσης από την τουρκική πλευρά οι συνέπειες για την Άγκυρα θα είναι απρόβλεπτες. Και ο Ερντογάν, έως τώρα, μας έχει δείξει ότι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά».

Σύμφωνα με την εκτίμησή του για τις εκλογές στην Τουρκία, «η πιο σημαντική και η πιο ευαίσθητη διάσταση των τουρκικών εκλογών είναι ότι θα διεξαχθούν υπό τον έλεγχο του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος συνεχώς κατηγορείται ότι συνδέεται με τον υπόκοσμο, με το οργανωμένο έγκλημα. Επίσης από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντά ο οποίος είναι το δεξί χέρι του Ερντογάν. Μπορεί να προσπαθήσουν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών».

Σχετικά με το «μπλόκο» του Ερντογάν στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο πολιτικός αναλυτής σχολίασε: «Μετά την ανακοίνωση των τουρκικών εκλογών στις 14 Μαΐου, πιστεύω ότι είναι σωστό να πούμε ότι η υποψηφιότητα της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, θα αναβληθεί μέχρι τις εκλογές. Αν ο Ερντογάν κερδίσει θα υπάρχουν άλλου είδους διαπραγματεύσεις, ενώ αν νικήσει η αντιπολίτευση, τότε πολλά προβλήματα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής που ήταν σε πλήρες αδιέξοδο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιλυθούν».

ΥΠΕΞ σε Τουρκία για τα περί «τουρκικής μειονότητας»: Διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα

Απάντηση στις σημερινές αναρτήσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για την Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη έδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), προτρέποντας την Άγκυρα να αντλεί παραδείγματα από την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

«Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη.

Η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης.»

Η ανάρτηση που έκανε ο Τσαβούσογλου

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Μεβλούτ Τσαβούσογου μεταξύ άλλων μιλάει για «δίκαιο αγώνα» της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Ο αγώνας για την τουρκικότητα που δίνουν οι ομογενείς μας στη Δυτική Θράκη για περισσότερα από 30 χρόνια συνεχίζεται και σήμερα με την ίδια αποφασιστικότητα όπως την πρώτη μέρα.

Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά την υποστήριξή της σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και δεν θα αφήσει μόνους τους ομογενείς αδελφούς της».

Batı Trakyalı soydaşlarımızın 30 yılı aşkın süredir verdikleri Türklük mücadelesi bugün ilk günkü azimle devam etmektedir. Türkiye, Batı Trakya Türk Azınlığının bu haklı mücadelesine yönelik desteğini kararlılıkla sürdürerek, soydaş kardeşlerini yalnız bırakmayacaktır. pic.twitter.com/0x6d3WegTg

— T.C. Dışişleri Bakanlığı (@TC_Disisleri) January 29, 2023

/h1>

Related posts

Τσαπανίδου: Δικαιολογημένο το άγχος του κ. Οικονόμου για την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα

timesadmin

Τσίπρας: «Να μπει τέλος στην αισχροκέρδεια, να ανασάνει ο εργαζόμενος και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις»

timesadmin

Οικονόμου: Συνταγματική εκτροπή οι χειρισμοί ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις – Μύθοι του Αισώπου τα δημοσιεύματα

timesadmin

Ο Άγιος Μαρίνος ψηφίζει υπέρ της Ελλάδας για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

timesadmin

Γιάννης Οικονόμου: Η κυβέρνηση θα στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση

timesadmin

Σύγκρουση τρένων – Οικονόμου: Από τον Τσίπρα γίνεται χυδαία προπαγάνδα πάνω στον ανθρώπινο πόνο

timesadmin