Τουρκία:-Το-Δημοκρατικό-Αριστερό-Κόμμα-ζητάει-casus-belli-για-την-στρατικοποίηση-των-ελληνικών-νησιών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκία: Το Δημοκρατικό Αριστερό Κόμμα ζητάει casus belli για την στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών

Τουρκικό casus belli για την στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, ζητάει ο πρόεδρος του … Δημοκρατικού Αριστερού Κόμματος (DSP), Οντέρ Ακσακάλ που συμμετέχει στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης.

Μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του, ο Ακσακάλ υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει πάθει υστερία με την επέκταση των χωρικών υδάτων της στο Αιγαίο στα 12 μίλια, αυξάνει την στρατιωτική της παρουσία στα νησιά, τα οποία «απαγορεύεται να είναι εξοπλισμένα» όπως δήλωσε, ενώ πρόσθεσε πως η «κλαίγεται» σε τρίτες χώρες θεωρώντας ως απειλή την απόφαση για «αιτία πολέμου» την επέκταση στα 12 ν.μ.

Απειλώντας ευθέως τη χώρα μας, ο πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Αριστεράς, με έμβλημα το… περιστέρι της Ειρήνης, ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να χαρακτηρίσει «αιτία πολέμου» τον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών.

«Σήμερα η Τουρκία πρέπει να πάει ένα βήμα ακόμη πιο πέρα, πρέπει να βγει μια απόφαση στην βουλή, σύμφωνα με την οποία θα θεωρηθεί ως “αιτία πολέμου” και η μη εκκένωση των νησιών που εξοπλίστηκαν κατά παράβαση των συμφωνιών. Αυτό πλέον έχει καταστεί μια αναγκαιότητα», δήλωσε προκλητικά.

Να σημειωθεί πως ιδρυτής του Δημοκρατικού Αριστερού Κόμματος το 1985, ήταν ο Μπουλέντ Ετσεβίτ, πρωθυπουργός της Τουρκίας που διέταξε την στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο το 1974.Ειδήσεις σήμερα:Αναβλήθηκε η δίκη του 18χρονου που κατηγορείται ότι βίασε τον 13χρονο αδελφό του στη ΡόδοΔείτε τα νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων λόγω CovidΠόσο αξιόπιστα είναι τα self και τα rapid test για τον κορωνοϊό;

Related posts

Γεωργιάδης για αυξήσεις στο ψωμί: Η τιμή του σιταριού έχει υπερτετραπλασιαστεί παγκοσμίως

timesadmin

Ανδρουλάκης για διάγγελμα Μητσοτάκη: «Απαιτούνται σοβαρά και αποτελεσματικά μέτρα υγειονομικής προστασίας»

timesadmin

Φίλης: «Λάθος η απόφαση του ΣτΕ για την πανεπιστημιακή αστυνομία»

timesadmin

Δεν είναι φωτομοντάζ! Βενιζέλος και Παπανδρέου τρώνε μαζί στα Χανιά

timesadmin

Κύπρος – Απάντηση στην Τουρκία: Αποκλειστικό κυριαρχικό μας δικαίωμα η εκμετάλλευση του τεμαχίου 5

timesadmin

Πέτσας: «Θα υπάρξει συντονισμένη παρέμβαση από την ΕΕ για την ακρίβεια στην ενέργεια»

timesadmin