Τουρκία:-Ποινή-2,5-ετών-στη-σύζυγο-του-φυλακισμένου-αρχηγού-του-hdp
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ποινή 2,5 ετών στη σύζυγο του φυλακισμένου αρχηγού του HDP

Η Μπασάκ Ντεμίρτας, η σύζυγος του φυλακισμένου πολιτικού της αντιπολίτευσης Σελαχατίν Ντεμίρτας, καταδικάστηκε να εκτίσει ποινή 2,5 ετών φυλάκισης εξαιτίας του ότι ιατρικό πιστοποιητικό που της δόθηκε είχε λαθεμένη ημερομηνία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Cumhuriyet.

Οι συνήγοροι της Μπασάκ Ντεμίρτας, 44 ετών, ανέφεραν σε δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα ότι καταδικάστηκε εξαιτίας της λάθος ημερομηνίας σε πιστοποιητικό γιατρού που της είχε δοθεί στο Ντιγιάρμπακιρ το 2015, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Τζουμχουριέτ (“Δημοκρατία”, κεντροαριστερή).

Ο Σελαχατίν Ντεμίρτας, από τους γνωστότερους πολιτικούς στην Τουρκία, ο άλλοτε συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), είναι στη φυλακή εδώ και πέντε χρόνια εξαιτίας κατηγοριών περί “τρομοκρατίας”, τις οποίες απορρίπτει.

Ο Νάτσο Σάντσεθ Αμόρ, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και μέλος της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στη Μεικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας, σχολίασε πως η ετυμηγορία αυτή μοιάζει εντελώς “πολιτική”.

“2,5 χρόνια φυλακή για ένα απλό λάθος εκ παραδρομής σε ένα ιατρικό πιστοποιητικό – είναι φοβερό, πέρα από κάθε λογική. Μοιάζει απλά τόσο πολιτική απόφαση. Και δίνει ένα μέτρο του πόσο ανησυχητική είναι η κατάσταση της τουρκικής δικαιοσύνης”.

Η κυρία Ντεμίρτας παραμένει ελεύθερη καθώς εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσής της. Οι συνήγοροί της τόνισαν πως το λάθος μπορούσε κάλλιστα να διορθωθεί με μια απλή εξέταση του αρχείου των ραντεβού για εξετάσεις και επεμβάσεις στην πολυκλινική όπου νοσηλεύθηκε, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Τζουμχουριέτ.

Πηγή: ---

Related posts

Ρωσία: Τα κρούσματα ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 100.000 ημερησίως σε περίπτωση κορύφωσης της πανδημίας

timesadmin

Βερολίνο: Χρήματα στην Ουκρανία για εξοπλισμούς

timesadmin

Ζελένσκι: Ετοιμάζει πρόταση για 6ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

timesadmin

Τηλεφωνική συνδιάλεξη Μπάιντεν – Σολτς απόψε για το ουκρανικό

timesadmin

ΗΠΑ: Ουρές στα εξεταστικά κέντρα – Ενισχύονται τα νοσοκομεία με προσωπικό και κλίνες

timesadmin

Ένα βήμα πιο κοντά στο ΝΑΤΟ η Φινλανδία – Οκτώ στις δέκα κοινοβουλευτικές ομάδες τάσσονται υπέρ

timesadmin