Τουρκία:-Αιτήθηκε-παρέμβαση-στην-υπόθεση-γενοκτονίας-που-έχει-καταθέσει-η-Νότια-Αφρική-εναντίον-του-Ισραήλ-στο-Διεθνές-Δικαστήριο
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αιτήθηκε παρέμβαση στην υπόθεση γενοκτονίας που έχει καταθέσει η Νότια Αφρική εναντίον του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία αποφάσισε να υποβάλει την αίτησή της για επίσημη παρέμβαση στην υπόθεση γενοκτονίας που έχει καταθέσει η Νότια Αφρική εναντίον του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα ο Φιντάν ανακοίνωσε την απόφαση να ενταχθεί στην υπόθεση την οποία ξεκίνησε η Νότια Αφρική καθώς η Άγκυρα ενισχύει τα μέτρα κατά του Ισραήλ για την επίθεσή του στη Γάζα, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 35.000 ανθρώπους και την οποία πραγματοποίησε μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

“Καταδικάσαμε τον φόνο αμάχων στις 7 Οκτωβρίου. Αλλά το Ισραήλ σκοτώνει συστηματικά χιλιάδες αθώους Παλαιστίνιους και καθιστά ακατοίκητη μια ολόκληρη κατοικημένη περιοχή και αυτό είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, απόπειρα γενοκτονίας και εκδήλωση γενοκτονίας”, είπε ο Φιντάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Αυστριακό ομόλογό του.

Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι η Τουρκία δεν έχει ακόμη υποβάλει την επίσημη αίτηση στο Διεθνές Δικαστήριο.

Related posts

Νετανιάχου: Tο Ισραήλ προετοιμάζεται για πολεμικά σενάρια και σε άλλες περιοχές εκτός Γάζας

James Rollner

Ασάνζ: Αισιόδοξη η σύζυγος του μετά τις δηλώσεις του Μπάιντεν για την έκδοσή του

protothema.gr

Σουηδία: Δεν είναι επίκαιρο προς το παρόν το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία

timesadmin

Βρετανία: Η Eurostar ανακοίνωσε τη ματαίωση όλων των σημερινών δρομολογίων από και πρός το Λονδίνο

timesadmin

WSJ: Το Ιράν εξετάζει σενάριο επίθεσης στο έδαφος του Ισραήλ

timesadmin

Μαρόκο: Ρεκόρ ζέστης τον χειμώνα στη χώρα

timesadmin