ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη σημασία της αναβάθμισης του αξιόχρεου της Ελλάδας από την DBRS υπογραμμίζει η εφημερίδα Les Échos

Στην αναβάθμιση του αξιόχρεου του ελληνικού δημοσίου χρέους από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS Morningstar αναφέρεται εκτενώς στο σημερινό της φύλλο η γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos σημειώνοντας ότι η Αθήνα ανέκτησε την επενδυτική βαθμίδα, αυτή των ισχυρότερων δανειοληπτών, από την οποία αποχώρησε το 2010.

Όπως ειδικότερα σημειώνεται, οι οιωνοί σύντομα θα είναι καλύτεροι για το ελληνικό χρέος καθότι επιστροφή της Αθήνας στην κανονικότητα επιβραβεύει τις προσπάθειές της για εξυγίανση του προϋπολογισμού της. Η γαλλική εφημερίδα, επισημαίνει επίσης ότι ναι μεν η DBRS δεν είναι μέρος των “μεγάλων τριών”, που είναι η S&P Global Ratings, η Moody’s και η Fitch Ratings, αλλά η απόφασή της αποτελεί μια νίκη για την Ελλάδα. Η Moody’s πρόκειται να κυκλοφορήσει την ενημέρωση αξιολόγησης στις 15 Σεπτεμβρίου, ο S&P στις 20 Οκτωβρίου και ο Fitch την 1η Δεκεμβρίου σημειώνει η “Les Echos” επισημαίνοντας εκ παραλλήλου ότι στην αγορά ομολόγων, το επιτόκιο των δεκαετών ελληνικών κρατικών ομολόγων κυμαίνεται γύρω στο 3,95%, ενώ το αντίστοιχο για την Ιταλία πλησιάζει το 4,5%.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η  DBRS είναι στην πραγματικότητα ένας από τους τέσσερις οίκους που αναγνωρίζονται από την ΕΚΤ, εξηγεί τέλος η εφημερίδα, τονίζοντας πως το ελληνικό χρέος θα ωφεληθεί και θα ενισχυθεί η ελκυστικότητά του για τις τράπεζες.

Πηγή: ---

Related posts

Οι 13 νέες παρεμβάσεις στο Δημόσιο

timesadmin

Άδ. Γεωργιάδης: Πάμε προς νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

timesadmin

Στα 6,08 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου (οριστικά στοιχεία)

timesadmin

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Η ναυτιλία των Ελλήνων παραμένει ηγέτιδα ναυτιλία παγκοσμίως

timesadmin

Έντονο ενδιαφέρον από Γαλλία για εμβάθυνσης της ελληνογαλλικής συνεργασίας στον τομέα των ΑΠΕ

timesadmin

ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια μείωση 4,3% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Σεπτέμβριο

timesadmin