Την-απόσυρση-του-αναμορφωθέντος-Κώδικα-Ιδιωτικού-Ναυτικού-Δικαίου-ζητεί-η-ΠΝΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την απόσυρση του αναμορφωθέντος Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου ζητεί η ΠΝΟ

Την απόσυρση του αναμορφωθέντος Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ) και τη μη κατάθεσή του στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, ζητεί από το υπουργείο Ναυτιλίας η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προβεί σε δυναμική συνδικαλιστική παρέμβαση. Σημειώνεται ότι ο Κώδικας Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου ΚΙΝΔ αποτελεί το σύνολο των κανόνων που ρυθμίζει τις έννομες ναυτικές σχέσεις ιδιωτικού χαρακτήρα.

Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών με σημερινή του ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τον “ανεξήγητο αποκλεισμό” του από τη διαδικασία για την αναμόρφωση και τροποποίηση του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ), ενώ χαρακτηρίζει “αποσπασματικές” τις αναδιαμορφωμένες διατάξεις.

Προσθέτει εξάλλου ότι αυτές έγιναν με αποκλειστική επιλογή των παραγόντων του Υπουργείου Ναυτιλίας με την υποσημείωση η ΠΝΟ να αποστείλει τις απόψεις της για τον Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ) προκειμένου η αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή παραδώσει ολοκληρωμένο το έργο της.

Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών επισημαίνει ότι ο αποκλεισμός της ΠΝΟ δεν έγινε τυχαία, καθώς όπως αποδεικνύεται από τις “αναμορφωμένες” διατάξεις έχουν διαφορετικό περιεχόμενο, καθώς απαλείφθηκαν όλες οι ειδικές διατάξεις του ΚΙΝΔ περί πλοιάρχου και πληρώματος (άρθρα 37-52 και 53-83) και αντικαταστάθηκαν στην ουσία με τα όσα περιληπτικά και κατώτερα ορίζονται στην Διεθνή Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας (MLC) προς όφελος της εργοδοτικής πλευράς και μόνο.

Η ΠΝΟ ζητά για το θέμα άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας προκειμένου το ναυτεργατικό σωματείο των ναυτικών να εκθέσει αναλυτικά τις απόψεις και τις αντιρρήσεις του.

Πηγή: ---

Related posts

Ευρωπαϊκή Επιτροπή Tαξιδίων: Πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων η Ελλάδα

timesadmin

Σε χαμηλό έξι μηνών ο ΡΜΙ μεταποίησης τον Ιανουάριο

timesadmin

Μνημόνιο συνεργασίας του ΟΑΕΔ με την ΕΠΑΝΟΔΟ για την εργασιακή επανένταξη κρατουμένων και αποφυλακισμένων

timesadmin

Κ. Καραμανλής: Το 2022 θα είναι το έτος που σε όλη την Ελλάδα θα ανοίγουν και νέα εργοτάξια

timesadmin

Αλλαγές στην αμοιβή υπερωριών στελεχών επιχειρήσεων -Τι ζητούν οι εργοδότες

timesadmin

Τι προβλέπει το μέτρο κάλυψης του 10% αγορών σε σούπερ μάρκετ και τρόφιμα – Οι δικαιούχοι

timesadmin