Τηλεφωνική-επικοινωνία-Τσίπρα-Ζάεφ-–-Η-Συμφωνία-των-Πρεσπών-και-οι-κοινές-πρωτοβουλίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ζάεφ – Η Συμφωνία των Πρεσπών και οι κοινές πρωτοβουλίες

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ζάεφ – Η Συμφωνία των Πρεσπών και οι κοινές πρωτοβουλίες

Αλέξης Τσίπρας Ζόραν Ζάεφ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρώην Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο αυτό οι κύριοι Τσίπρας και Ζάεφ υπογράμμισαν τη σημασία που έχει η πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και η συνεργασία των δύο χωρών τόσο για την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας όσο και για την ειρήνη και τη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων, σε μία περίοδο μεγάλων εντάσεων στην περιοχή.

Επιπρόσθετα, επεσήμαναν πόσο υποκριτικός και επικίνδυνος είναι ο εθνικιστικός λαϊκισμός, που αναπτύχθηκε και στις δυο πλευρές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ συμφώνησαν το επόμενο διάστημα να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες για τη στήριξη και την εφαρμογή της Συμφωνίας, την προώθηση των σχέσεων των λαών της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας και την ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται ότι η συνομιλία αυτή έγινε ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την στάση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, την Κυριακή, όταν ορκίστηκε στο όνομα της «Μακεδονίας» αντίθετα με ό,τι προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Related posts

Η Βουλή φωταγωγήθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων

protothema.gr

Σκέρτσος στον Realfm για Κασσελάκη – Βελόπουλο: Τους ενώνει η απόστασή τους από το κράτος δικαίου και τον σεβασμό στους θεσμούς

wp-needuser

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κοινός στόχος η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο – Η ανακοίνωση για την επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπλίνκεν

timesadmin

Φλωρίδης για οπαδική βία: Αυτά τα μέτρα είναι μόνο η αρχή – Να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο οι εγκληματικές οργανώσεις

timesadmin

Το χρονοδιάγραμμα των ελληνοτουρκικών επαφών μέχρι τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

timesadmin

«Θέλουμε και Μετρό και δένδρα, όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», απαντούν στελέχη του Δούκα στην κυβέρνηση

timesadmin