Τζ.-Τριντό:-Οι-κινητοποιήσεις-κατά-των-υγειονομικών-μέτρων-δεν-έχουν-πλέον-τίποτα-το-“ειρηνικό”
ΚΟΣΜΟΣ

Τζ. Τριντό: Οι κινητοποιήσεις κατά των υγειονομικών μέτρων δεν έχουν πλέον τίποτα το “ειρηνικό”

Οι κινητοποιήσεις κατά των υγειονομικών μέτρων στον Καναδά, οι οποίες διαρκούν ήδη τρεις εβδομάδες, δεν έχουν πλέον τίποτα το “ειρηνικό”, είπε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον του κοινοβουλίου, με επίκεντρο την εφαρμογή του νόμου για τα μέτρα έκτακτης ανάγκης.

“Τα παράνομα μπλόκα και οι καταλήψεις δεν είναι ειρηνικές διαδηλώσεις”, δήλωσε, προσθέτοντας πως είναι καιρός να “αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς”.

Τη Δευτέρα, απέναντι σε αυτήν την εθνική κρίση, ο Καναδός πρωθυπουργός επικαλέστηκε τον νόμο για τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, για δεύτερη φορά στην ιστορία του Καναδά εν καιρώ ειρήνης.

Το εργαλείο αυτό, που επιτρέπει την προσφυγή σε “έκτακτα μέτρα”, είχε χρησιμοποιηθεί τελευταία φορά στην κρίση του 1970 στο Κεμπέκ, όταν ο Πιερ Έλιοτ Τριντό, πατέρας του νυν πρωθυπουργού, κυβερνούσε τον Καναδά.

“Ο στόχος όλων των μέτρων, περιλαμβανομένων των οικονομικών μέτρων που προβλέπονται στον νόμο για τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, είναι να αντιμετωπίσουμε την παρούσα απειλή και να θέσουμε υπό πλήρη έλεγχο την κατάσταση”, συμπλήρωσε ο Τζάστιν Τριντό.

“Τα μπλόκα και οι καταλήψεις συνιστούν μια απειλή για την οικονομία μας και τις σχέσεις μας με τους εμπορικούς εταίρους μας”, σημείωσε ο ίδιος.

Απαντώντας στην αντιπολίτευση που καταγγέλλει την προσφυγή σε αυτόν τον νόμο, ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης επισήμανε ότι “δεν χρησιμοποιούμε τον νόμο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για να καλέσουμε τον στρατό. Δεν περιορίζουμε την ελευθερία της έκφρασης των πολιτών. Δεν περιορίζουμε την ελευθερία της ειρηνικής συνάθροισης”, τόνισε.

- ---

Related posts

Μακρόν: Ο Πούτιν ήταν διπρόσωπος στην τηλεφωνική επικοινωνία

timesadmin

Φιλιππίνες: Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους – Τουλάχιστον 4 νεκροί, 60 τραυματίες

timesadmin

Daly (Fed): Πιθανότατα τον Μάρτιο η πρώτη αύξηση των επιτοκίων, σταδιακά στη συνέχεια

timesadmin

Κομισιόν: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη, όπως αναμενόταν

timesadmin

Κίνα-Evergrande: O πρόεδρος της εταιρείας υπόσχεται ότι θα αυξήσει τις κατασκευές ακινήτων

timesadmin

CEO Lufthansa: Οι τιμές των εισιτηρίων δεν θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα

timesadmin