Τζ.-Σάλιβαν:-Ρώσοι-αξιωματούχοι-επισκέφθηκαν-το-Ιράν-για-να-δουν-μη-επανδρωμένα-αεροσκάφη
ΚΟΣΜΟΣ

Τζ. Σάλιβαν: Ρώσοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν το Ιράν για να δουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι Ρώσοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν πρόσφατα ένα αεροδρόμιο στο Ιράν για να δουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη με δυνατότητα επίθεσης, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δήλωσαν ότι έχουν πληροφορίες που δείχνουν ότι το Ιράν ετοιμάζεται να προμηθεύσει τη Ρωσία με έως και αρκετές εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που είναι ικανά για χρήση όπλων, και ότι η Τεχεράνη ετοιμάζεται να εκπαιδεύσει τις ρωσικές δυνάμεις να τα χρησιμοποιούν. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν το διέψευσε αυτό. Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία

“Εκτιμούμε ότι μια επίσημη ρωσική αντιπροσωπεία έλαβε πρόσφατα μια επίδειξη ιρανικών UAV με δυνατότητα επίθεσης….Σε ό,τι γνωρίζουμε, είναι η πρώτη φορά που μια ρωσική αντιπροσωπεία επισκέπτεται αυτό το αεροδρόμιο για μια τέτοια επίδειξη”, ανέφερε ο Σάλιβαν σε δήλωσή του.

Η δήλωση περιελάμβανε δορυφορικές εικόνες με ημερομηνία 8 Ιουνίου που δείχνουν ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) “που είδε η ρωσική κυβερνητική αντιπροσωπεία εκείνη την ημέρα”. Είπε ότι παρόμοιος εξοπλισμός παρουσιάστηκε για μια δεύτερη ρωσική επίσκεψη στο αεροδρόμιο στις 5 Ιουλίου.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του, απέρριψε ως αβάσιμες τις κατηγορίες των ΗΠΑ σχετικά με την αποστολή ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Ρωσία για χρήση στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Το Ιράν, το οποίο έχει προμηθεύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στους συμμάχους του στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε την Παρασκευή την πρώτη του ναυτική μεραρχία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον Ινδικό Ωκεανό, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επισκέπτεται τη Μέση Ανατολή.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να συναντηθεί με Άραβες ηγέτες στη Σαουδική Αραβία το Σάββατο και να συζητήσει την ενσωμάτωση πυραυλικών και αμυντικών δυνατοτήτων στην περιοχή για την καταπολέμηση των ιρανικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους στη Μέση Ανατολή. Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία

“Η Ρωσία βάζει ουσιαστικά ένα στοίχημα στο Ιράν και εμείς βάζουμε ένα στοίχημα σε μια πιο ολοκληρωμένη, πιο σταθερή, πιο ειρηνική και ευημερούσα περιοχή της Μέσης Ανατολής”, δήλωσε το Σάββατο στους δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο Μπάιντεν έχει χρησιμοποιήσει τους αυξανόμενους δεσμούς του Ιράν με τη Ρωσία ως μια κραυγή συσπείρωσης για να πιέσει τις αραβικές χώρες να τηρήσουν σκληρότερη στάση στην κρίση της Ουκρανίας. Οι χώρες του Κόλπου, οι οποίες έχουν ενεργειακούς και επιχειρηματικούς δεσμούς με τη Μόσχα, έχουν μέχρι στιγμής αρνηθεί να πάρουν θέση.

Related posts

ΕΕ-Ιαπωνία: Συνεργασία για τη διατήρηση της σταθερότητας στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας

timesadmin

Ο κατώτατος μισθός στην Πολωνία θα αυξηθεί περισσότερο από το προγραμματισμένο το 2023

timesadmin

Κίνα: Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

timesadmin

ΗΠΑ: Σε χαμηλό πέντε μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη

timesadmin

Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης: Η Ουκρανία κατέθεσε προσφυγή κατά της Ρωσίας

timesadmin

Σουηδία: Η αεροπορική εταιρία SAS και τα συνδικάτα συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις

timesadmin