Τα-funds-της-cathie-wood-για-πρώτη-φορά-πούλησαν-αντί-να-αγοράσουν-μετοχές-της-coinbase
ΚΟΣΜΟΣ

Τα funds της Cathie Wood για πρώτη φορά πούλησαν αντί να αγοράσουν μετοχές της Coinbase

Τα funds τα οποία ελέγχει η Cathie Wood “ξεφόρτωσαν” για πρώτη φορά μέσα στο 2022 μετοχές της Coinbase, καθώς το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει έρευνα από τις αμερικανικές αρχές.

Τα funds της Three Ark Investment Management πούλησαν περίπου 1,41 εκατ. μετοχές, αξίας περί τα 75 εκατ. δολ. μέχρι το κλείσιμο της αγοράς την Τρίτη, σύμφωνα με τα ημερήσια στοιχεία συναλλαγών της Ark τα οποία επικαλείται το Bloomberg. Το εμβληματικό Ark Innovation ETF πώλησε 1,13 εκατ. μετοχές.

Η μετοχή της Coinbase Global έχασε το ένα πέμπτο της αξίας της την Τρίτη, ενώ από τις αρχές του έτους έχει υποχωρήσει κατά 79%.

Η Coinbase αντιμετωπίζει έρευνα από τις αρχές των ΗΠΑ για το κατά πόσον επέτρεπε σε Αμερικανούς να ανταλλάσσουν ψηφιακά assets τα οποία θα έπρεπε να ταξινομούνται ως χρεόγραφα, σύμφωνα με πρόσωπα με γνώση της υπόθεσης.

Η Ark ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της Coinbase, κατέχοντας 8,95 εκατ. μετοχές έως τα τέλη Ιουνίου, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Από την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο, το 2021, η Ark αγόραζε συστηματικά μετοχές.

Το Ark Innovation ETF έχει βυθιστεί κατά 54% από τις αρχές του 2022, εν μέσω των ανησυχιών ότι η νομισματική σύσφιγξη παγκοσμίως θα πιέσει τις αποτιμήσεις των μετοχών ανάπτυξης και θα οδηγήσει τη διεθνή οικονομία σε ύφεση. 

Η Wood βρίσκεται σε διαδικασία κλεισίματος ενός από τα ETF της για πρώτη φορά στην επενδυτική της ιστορία. 

Related posts

ΗΠΑ: Στις 10,4 εκατ. υποχώρησαν οι ανοιχτές θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο

timesadmin

Βέλγιο: Εγκρίθηκε ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για παιδιά 5 έως 11 ετών

timesadmin

Β. Μακεδονία: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Ζάεφ κατέθεσε η αντιπολίτευση

timesadmin

Οι εξουσίες του μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου

timesadmin

Πετρελαιοκηλίδα στο Περού: Ομάδα ειδικών του ΟΗΕ μετέβη στη χώρα για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της καταστροφής

timesadmin

Κομισιόν: Ανοδική αναθεώρηση της ευρωπαϊκής ανάπτυξης φέτος αλλά επιβράδυνση το 2023

timesadmin