Τα-audi-q3-και-q8-στην-πρώτη-θέση-στην-Ελλάδα-το-2021
AYTOKINHTO

Τα Audi Q3 και Q8 στην πρώτη θέση στην Ελλάδα το 2021

Το 2021 ήταν μία πολύ εντυπωσιακή χρονιά για την Audi στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή που σε παγκόσμιο επίπεδο το προηγούμενο 12μηνο κρίνεται επιτυχημένο για τη μάρκα με σήμα τα τέσσερα δαχτυλίδια, αφού κατάφερε να διατηρήσει τις πωλήσεις της στα επίπεδα του 2020 παρά τις δυσχέρειες στην παραγωγή λόγω της έλλειψης ημιαγωγών, στην ελληνική αγοράη Audi ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι συνολικές πωλήσεις 3.545 αυτοκινήτωνστην Ελλάδα αντιστοιχούν σε αύξηση 31,4%σε σχέση με το 2020, με την Audi να καταγράφει στη χώρα μας ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης σε όλη την Ευρώπη. Ταυτόχρονα, η μάρκα κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ελλάδα ανάμεσα στις premium μάρκες στις λιανικές πωλήσεις, γεγονός που αποτελεί μία σαφή ένδειξη της προτίμησης του αγοραστικού κοινού.

Ανάμεσα στα μοντέλα της Audi, ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν την περασμένη χρονιά η παρουσία των Q3 και Q8 στην Ελλάδα. To Q3, με 1.490 αυτοκίνητα ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις premium SUV στη χώρα μας. Στην επιτυχία του μεγάλη ήταν η συμβολή και της plug-in υβριδικής έκδοσης, που αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλής τόσο ανάμεσα στους ιδιώτες όσο και ως εταιρικό αυτοκίνητο, καθώς ο κάτοχός της απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής φόρου χρήσης. 

Το Q8, με 19 ταξινομήσεις στην Ελλάδα το 2021, αναδείχθηκε στην κορυφαία επιλογή στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των luxury SUV, μία κατηγορία όπου οι οικονομικοί περιορισμοί δεν είναι έντονοι, με τους καταναλωτές να επιλέγουν ό,τι καλύτερο σε τεχνολογία, design, πολυτέλεια. Είναι χαρακτηριστικό ό,τι σχεδόν ένα στα τέσσερα luxury SUV που πουλήθηκαν πέρσι στην Ελλάδα, ήταν Audi Q8.

Related posts

Δράση στα χιόνια με την Jeep

timesadmin

BMW Group: Παραγωγή χάλυβα από πράσινη ενέργεια

timesadmin

Νέα Jeep Renegade και Compass e-Hybrid

timesadmin

Πράσινο φως για νέο εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg

timesadmin

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Έναρξη της καμπάνιας οδικής ασφάλειας #3500Lives

timesadmin

Αυτή είναι η νέα Mercedes EQS SUV

timesadmin