Τα-σενάρια-για-τον-ανασχηματισμό:-Οι-αλλαγές-και-η-αξιοποίηση-της-ΚΟ.-από-τον-Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σενάρια για τον ανασχηματισμό: Οι αλλαγές και η αξιοποίηση της Κ.Ο. από τον Μητσοτάκη

Τα σενάρια για τον ανασχηματισμό: Οι αλλαγές και η αξιοποίηση της Κ.Ο. από τον Μητσοτάκη

Κυριάκος Μητσοτάκης- υπουργικό συμβούλιο

Τα σενάρια για επικείμενο ανασχηματισμό “φουντώνουν”, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε το ταξίδι στην Ιορδανία, ενώ απόψε θα παραχωρήσει την πρώτη του συνέντευξη μετά τις Ευρωεκλογές στον Alpha.

Χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ημέρα απολογισμού και αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος, η οποία σύμφωνα με την “Καθημερινή” κινήθηκε σε τρία επίπεδα:

  1. Η αποχή ήταν τεράστια λόγω της έλλειψης διακυβεύματος. “Πολλοί από αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν, αν είχαμε εθνικές εκλογές θα πήγαινα και θα ψήφιζαν ξανά ΝΔ”, έλεγε στέλεχος του Μαξίμου χθες.
  2. Στο Μαξίμου θεωρούν πως εκφράστηκε σαφέστατη δυσαρέσκεια για συγκεκριμένες πολιτικές όπως για παράδειγμα απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους δικηγόρους. Μπορεί να υπήρξε στην πορεία “διόρθωση” των πολιτικών αλλά η “πληγή” είχε ανοίξει.
  3. Υπάρχει προβληματισμός για το πολιτικό μήνυμα που έστειλε η βάση της Νέας Δημοκρατίας που είτε απείχε είτε επέλεξε να κινηθεί σε άλλα πιο δεξιά κόμματα. Κυβερνητική πηγή είπε στην εφημερίδα πως “ο κόσμος της ΝΔ μας είπε πως δεν πρέπει να τον θεωρούμε δεδομένο”.

Η πλευρά που βλέπει καθυστερήσεις σε κομβικές αλλαγές είναι αρκετά ισχυρή μέσα στο Μαξίμου και υποστηρίζει πως ο γάμος των ομόφυλων δεν είχε τον αντίκτυπο στο εκλογικό σώμα “που λένε οι δεξιοί”. Η τελική άποψη του ίδιου του Κυριάκου για το πού οφείλονται οι απώλειες θα φανεί στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Αξιοποίηση της Κ.Ο.

Δύο βασικά διλήμματα που θα κληθεί να απαντήσει ο πρωθυπουργός και έχουν άμεση σχέση με τον ανασχηματισμό είναι τι θα κάνει το Μέγαρο Μαξίμου και προς τα πού θα κινηθεί στην πολιτική σκακιέρα. Θεωρείται πιθανό στο Μαξίμου να υπάρξουν ενισχύσεις με πολλούς να λένε πως η ενίσχυση της Κεντροδεξιάς εντός του νεοκλασικού είναι μονόδρομος. Οι αποφάσεις ωστόσο θα είναι ψύχραιμες, σύμφωνα με την “Καθημερινή”, με τις πληροφορίες να λένε πως ο κ. Μητσοτάκης αν προχωρήσει σε αλλαγές εντός του Μαξίμου αυτές θα είναι περιορισμένες για να δώσουν το στίγμα που θέλει χωρίς να αλλάξει τη βασική μαγιά.

Στο τραπέζι βρίσκεται η αξιοποίηση μεγαλύτερου αριθμού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και μικρότερου εξωκοινοβουλευτικών.

Related posts

Παύλος Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στα μέτρα για την οπαδική βία

timesadmin

Μιχαηλίδου: Συμμετοχή 200 επιχειρήσεων, με 7.000 προσφερόμενες θέσεις εργασίας, στις «Ημέρες Καριέρας»

timesadmin

Κασσελάκης: «Θα ξαναγίνει ο γάμος μου με τον Τάιλερ στην Κρήτη – Δεν θα είναι κρητικό γλέντι με 1.000 άτομα»

James Rollner

Βουλή – Μη κρατικά πανεπιστήμια: Θα υπερψηφίσει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Κατσιβαρδάς

timesadmin

Μήνυμα ενότητας από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη

James Rollner

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης – Δείτε όλα τα ονόματα

timesadmin