Τα-έξι-«ανοιχτά»-προγράμματα-της-ΔΥΠΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Τα έξι «ανοιχτά» προγράμματα της ΔΥΠΑ

Έξι προγράμματα επιδότησης της εργασίας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες και όλη την επικράτεια, με ποσοστά επιχορήγησης έως 100% και συνολική επιδότηση έως 17.000 ευρώ ανά θέση, υλοποιεί αυτό το χρονικό διάστημα η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στις εξής δράσεις:

– Πρόγραμμα απασχόλησης 7.000 ανέργων, που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, όπως μητέρες που επιστρέφουν στην αγορά εργασίας, μετά την ανατροφή των παιδιών τους, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 55 ετών, άνεργα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών κ.λπ.. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 75% του μισθού και των εισφορών για 12-24 μήνες, μέχρι 16.800 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

– Πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 45 ετών και άνω. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 80% του μισθού και των εισφορών για 18 μήνες, έως 13.709 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

– Πρόγραμμα απασχόλησης 3.000 ανέργων, ηλικίας 56 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω. Η επιχορήγηση μισθού και εισφορών ανέρχεται σε 715 ευρώ μηνιαία για 15 μήνες, έως 8.580 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

– Πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 70% του μισθού και των εισφορών για 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12, έως 17.170 ευρώ ανά θέση εργασίας.

– Πρόγραμμα απασχόλησης 3.000 ανέργων, που ανήκουν σε ειδικές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ‘Ατομα με Αναπηρία, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής ή έμφυλης βίας, άτομα που ολοκλήρωσαν πρόγραμμα απεξάρτησης, αποφυλακισμένα άτομα, διεμφυλικά πρόσωπα, θύματα εμπορίας ανθρώπων κλπ.. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 75% του μισθού και των εισφορών για 24 μήνες, μέχρι 16.800 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

– Πρόγραμμα απασχόλησης 7.500 ανέργων, ηλικίας 25-45 ετών, που έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακές ή πράσινες δεξιότητες. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 100% του μισθού και των εισφορών για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 25-30 ετών, για έξι μήνες, δηλαδή 6.132 ευρώ και 80% για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 31-45 ετών, δηλαδή 4.906 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία συμμετοχής για τις επιχειρήσεις είναι απλή:

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση, μέσω gov.gr, https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon.

Οι επιχειρήσεις προσδιορίζουν τον αριθμό των θέσεων, τις ειδικότητες και τα απαιτούμενα προσόντα.

H ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις.

Οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της θέσης.

Η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και κάνει πρόσληψη.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι είπαν Μητσοτάκης και Ερντογάν «πριβέ» στη ροτόντα του Λευκού Παλατιού – Τα επόμενα ραντεβού μετά την Άγκυρα

Eurovision 2024: Γιατί η φετινή διοργάνωση θα μείνει αξέχαστη – Τα τραγούδια, τα παρατράγουδα και ο διχασμός

Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν τετραπλασιασμό δασμών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από Κίνα και περιμένουν τα αντίποινα

Related posts

Πέφτει η θερμοκρασία – Δείτε την πρόγνωση για σήμερα και για αύριο

timesadmin

Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, το σπυδαίο μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου «Για να δει τη θάλασσα»

timesadmin

Αιματοκύλισμα με 6 νεκρούς στη Λούτσα: «Οι πυροβολισμοί κράτησαν πολλή ώρα, τρομοκρατηθήκαμε» λένε κάτοικοι

timesadmin

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Πλησιάζει το δάσος της Δαδιάς η πυρκαγιά – «Χιονίζει» στάχτη στο κέντρο της πόλης

timesadmin

Τι σχεδιάζει ο δήμος Αθηναίων για το ακίνητο που στεγάζει σήμερα τα ΚΤΕΛ στη Λιοσίων

timesadmin

ΓΕΣ: Ποιος είναι ο νέος αρχηγός Αντιστράτηγος Γεώργος Κωστίδης

timesadmin