Τασούλας:-Ποια-ποινή-επέβαλε-στην-Θεανώ-Φωτίου-–-«Υπονομεύει-την-εικόνα-του-κοινοβουλευτισμού»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Ποια ποινή επέβαλε στην Θεανώ Φωτίου – «Υπονομεύει την εικόνα του κοινοβουλευτισμού»

Τασούλας: Ποια ποινή επέβαλε στην Θεανώ Φωτίου – «Υπονομεύει την εικόνα του κοινοβουλευτισμού»

Θεανώ Φωτίου

Την ποινή της «ανακλήσεως στην τάξη» επέβαλε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, στην βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου, ύστερα από την υβριστική φράση της κας Φωτίου προς την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο κ. Τασούλας ανακοίνωσε την ποινή για την βουλευτή της Νέας Αριστεράς, ύστερα από την ανακοίνωση της ποινής προς τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη.

«Χθες επίσης η βουλευτής Θεανώ Φωτίου, μιλώντας και επισημαίνοντας θέματα παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής, και της δικής της άποψης για θέματα που άπτονται του Κανονισμού της Βουλής, που είχε κάθε δικαίωμα να επικαλείται αυτά και να υπερασπίζεται την άποψή της, εξετράπη σε απρεπείς κουβέντες, σε απρεπή συμπεριφορά, κάτι το οποίο δεν μπορώ να παραγνωρίσω. Εδώ έχουμε να κάνουμε με απρεπή συμπεριφορά με λόγια που οφείλω επίσης να στηλιτεύσω. Μίλησα επίσης με την κ. Φωτίου, μου εξήγησε ότι αυτό δεν αφορούσε ύβρη προς την παριστάμενη υπουργό ούτε προς το προεδρείο της Επιτροπής, αλλά ήταν μία έκφραση αγανάκτησης, ωστόσο επειδή κι αυτό υπονομεύει, κατά τη γνώμη μου, την εικόνα του κοινοβουλευτισμού και την εικόνα μας. Γι’ αυτό επιβάλλω στην κ. Φωτίου την ποινή της ανακλήσεως στην τάξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Βουλής, με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά συμπεριφοράς βουλευτών, απευθυνόμενος στο Σώμα σημείωσε: «Αντιλαμβάνομαι ότι όλα αυτά, που προβλέπει ο Κανονισμός Δεοντολογίας, μπορεί να φαντάζουν στη σημερινή εποχή του κυνισμού και της μειωμένης εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς ως τοπικά και αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να φαντάζει στα μάτια του λαού ως μια μάταιη προσπάθεια η οποία κινδυνεύει να πέσει στο κενό. Η προσπάθεια να προασπίσουμε το κύρος μας είναι βαριά αλλά ας μην την κάνουμε και σισύφεια. Με λύπη μου ανακοινώνω αυτά τα μέτρα και παρακαλώ από δω και πέρα να σας έχω συμμάχους με τη συμπεριφορά σας και με την αποδοκιμασία τέτοιων συμπεριφορών, ώστε κάτι που σήμερα φαντάζει ουτοπικό, η αυτοπροστασία του κύρους μας, κάποτε να γίνει πραγματοποιήσιμο».

Related posts

Μητσοτάκης στο Σερβο-Ελληνικό Φόρουμ: Πολύ μεγάλες ευκαιρίες για επενδύσεις σε υποδομές, ενέργεια, διαχείριση αποβλήτων

timesadmin

Δημοσκόπηση MRB: Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Τα ποσοστά των άλλων κομμάτων

wp-needuser

Καιρίδης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Πρέπει να προστατέψουμε τα δικαιώματα όλων των πολιτών μας και ειδικά των απροστάτευτων παιδιών

timesadmin

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κείμενο κριτικής για τα «μαύρα ταμεία» από τη φρουρά Τσίπρα

wp-needuser

Κόντρα Γεωργιάδη – Μάντζου για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ: «Δεν έχετε κυβερνησιμότητα και θα παραμένετε ένα μικρό κόμμα διαμαρτυρίας»

protothema.gr

Μητσοτάκης – Κοινή δήλωση με Ερντογάν: Ανακοινώθηκε η δημιουργία του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου

timesadmin