Τασούλας:-Μομφή-κατά-Αυγενάκη-για-ανάρμοστη-συμπεριφορά-–-Αποκλείεται-από-τις-επόμενες-συνεδριάσεις-της-Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Μομφή κατά Αυγενάκη για ανάρμοστη συμπεριφορά – Αποκλείεται από τις επόμενες συνεδριάσεις της Βουλής

Τασούλας: Μομφή κατά Αυγενάκη για ανάρμοστη συμπεριφορά – Αποκλείεται από τις επόμενες συνεδριάσεις της Βουλής

Λευτέρης Αυγενάκης

Την ποινή της μομφής κατά του Λευτέρη Αυγενάκη για ανάρμοστη συμπεριφορά και του αποκλεισμού από τις επόμενες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου, επέβαλε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον Λευτέρη Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του.  Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση, όπως ανέφεραν πηγές από τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων, η επιτροπή που συνεδριάζει αυτή την ώρα, θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση, δηλαδή τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, για το περιστατικό βιαιοπραγίας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος σε βάρος εργαζομένου αεροπορικής εταιρείας.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής, στην παρέμβασή του έκανε λόγο για αποφάσεις που είναι απαραίτητο να ληφθούν, «προκειμένου να προασπίσουμε το κύρος του Κοινοβουλίου». Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην επίθεση του Λευτέρη Αυγενάκη κατά του εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος», ο Κωνσταντίνος Τασούλας έκανε λόγο για «απαράδεκτη» συμπεριφορά.

Όπως είπε, ζήτησε να δει τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος του έδωσε εξηγήσεις και στη συνέχεια ζήτησε δημοσίως συγγνώμη. «Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ την συγγνώμη από εκπρόσωπο του κοινοβουλίου που έχει την στοιχειώδη υποχρέωση να υπηρετεί το κύρος του», είπε και ανακοίνωσε ότι εφαρμόζοντας, μεταξύ άλλων, και το άρθρο 77 του κανονισμού της Βουλής, όπου αναφέρεται ότι η ανάρμοστη συμπεριφορά ενός βουλευτού αποτελεί καταφρόνηση του Συντάγματος και των πολιτειακών θεσμών, είναι αναγκασμένος να επιβάλλει στοιχειωδώς στον κ. Αυγενάκη την ποινή της μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και του αποκλεισμού από τις επόμενες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.

«Δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μου ως ρόλο παιδονόμου» είπε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι οφείλει στοιχειωδώς να υπερασπιστεί το κύρος του Κοινοβουλίου, που αφορά και την συμπεριφορά των βουλευτών εντός αλλά και εκτός της Βουλής.

Related posts

Coldplay: Ανοίγει Μάρτιο-Απρίλιο το ΟΑΚΑ, κανονικά η συναυλία τους – Με ένα τραγούδι τους το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

timesadmin

Κασσελάκης για ευρωεκλογές: Η 9η Ιουνίου θα σημάνει το τέλος της αποσταθεροποίησης και την αρχή της μεγάλης ανατροπής

wp-needuser

Θάνος Πλεύρης για την περιπέτεια της υγείας του: «Είχα 20% πιθανότητα επιβίωσης, σοκαρίστηκα κι έγραψα βιβλίο»

timesadmin

Σακελλαροπούλου: Ιστορική βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο

James Rollner

Κώτσηρας: Σταθερή, υπεύθυνη και άμεση» η θέση της Ελλάδας για την κρίση στη Μέση Ανατολή

timesadmin

Μενδώνη εναντίον Πολάκη: Καμία ανοχή για τους αντιπρόσωπους του ελληνικού λαού που «στέλνουν στο σπίτι τους» τις γυναίκες

James Rollner