ΤΑΙΠΕΔ:-Υποβολή-μίας-οικονομικής-προσφοράς-για-τη-μακροχρόνια-μίσθωση-της-“Λουτρόπολης-Καμένων-Βούρλων”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Υποβολή μίας οικονομικής προσφοράς για τη μακροχρόνια μίσθωση της “Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων”

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, παρέλαβε σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, μία (1) οικονομική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου “Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων” με μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας 40 ετών. 

Η προσφορά υποβλήθηκε από το επενδυτικό σχήμα που αποτελείται από την ένωση εταιρειών ΓΑΛΗΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και STARITEM INVESTMENTS PLC. 

Η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών θα εκκινήσει άμεσα. Η οικονομική προσφορά θα αποσφραγιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. 

Το ακίνητο, συνολικής έκτασης 474.524 τμ, περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου “Γαλήνη” και το υδροθεραπευτήριο “Ιπποκράτης”, τα οποία είναι εν λειτουργία, τα χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα ξενοδοχεία “Ράδιον” και “Θρόνιον” και το υδροθεραπευτήριο “Ασκληπιός”, που είναι  εγκαταλελειμμένα. Εντός της έκτασης βρίσκεται η ιαματική πηγή “Γεωργαλά” που έχει αναγνωρισθεί από τον Απρίλιο του 2020. 

Η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση του ακινήτου πραγματοποιείται σε μία φάση. Το οικονομικό αντάλλαγμα περιλαμβάνει εφάπαξ καταβλητέο αντάλλαγμα ύψους τουλαχιστόν 1 εκατ. ευρώ και ετήσιο μίσθωμα, με μοναδικό κριτήριο για την αξιολόγηση των προσφορών το υψηλότερο τελικό μίσθωμα, απαρτιζόμενου από το εφάπαξ καταβλητέο αντάλλαγμα και το προσφερόμενο ετήσιο μίσθωμα σε παρούσα αξία. Ο πλειοδότης, μέσω της σύμβασης μίσθωσης, θα κληθεί να υλοποιήσει υποχρεωτικές επενδύσεις με σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ακινήτου.

Related posts

ΕΒΕΑ: Παρουσία του Θ. Σκυλακάκη η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το 2023

timesadmin

Σπ. Λιβανός στο Συμβούλιο των 27 Υπουργών Γεωργίας: Ώρα για άμεσα μέτρα στήριξης των παραγωγών έναντι των ανατιμήσεων

timesadmin

Πόσο θα αυξηθούν τα επιτόκια σε δάνεια και καταθέσεις

timesadmin

Ανησυχίες για νέο κύμα ανεξόφλητων οφειλών στην αγορά ρεύματος

timesadmin

Προς παράταση οι δύο διαγωνισμοί 500 εκατ. ευρώ για τα φράγματα σε Φάρσαλα και Κρήτη

timesadmin

ΥΠΑΑΤ: Έως 30 Οκτωβρίου οι εγγραφές αγροτών στο ΜΑΕ για την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο

timesadmin