Τέμπη:-Κανείς-από-όσους-απολογήθηκαν-για-την-«717»-δεν-έχει-καταβάλλει-την-εγγυοδοσία,-λέει-ο-συνήγορος-υπεράσπισης
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Κανείς από όσους απολογήθηκαν για την «717» δεν έχει καταβάλλει την εγγυοδοσία, λέει ο συνήγορος υπεράσπισης

Στην αποκάλυψη ότι κανείς από όσους έχουν απολογηθεί μέχρι σήμερα για την περιβόητη σύμβαση «717» η οποία συνδέεται με το δυστύχημα των Τεμπών, δεν έχει μπορεί μέχρι στιγμής να καταβάλλει την υψηλή εγγυοδοσία που του επιβλήθηκε προχώρησε σήμερα συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση Θρασύβουλος Κονταξής.

Για το λόγο αυτό όπως εξήγησε ο συνήγορος η δική του εντολέας θα καταθέσει στην Ελληνίδα ευρωπαία ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση ζητώντας εξαφάνιση της εγγύησης ύψους 600.000 ευρώ που της επιβλήθηκε. Όπως τόνισε ο κ. Κονταξής η εντολέας του δεν διαθέτει αυτό το ποσό. Σε περίπτωση που το αίτημά της απορριφθεί, τότε όπως ανέφερε ο συνήγορος θα καταθέσει προσφυγή στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν απολογηθεί για τη σύμβαση «717» πέντε κατηγορούμενοι, στους οποίους έχουν επιβληθεί εγγυοδοσίας που ξεκινούν από 500.000 ευρώ έως 900.000 ευρώ!

Ακόμη, όπως έκανε γνωστό ο κ. Κονταξής έχει κατατεθεί αγωγή σε βάρος του κ. Βελόπουλου μετά τα όσα είχε αναφέρει στη Βουλή για τους εμπλεκόμενους στην σύμβαση 717. Ο συνήγορος με αφορμή τις αναφορές αυτές του κ. Βελόπουλου έκανε λόγο για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά σε δήλωσή του ο κ. Κονταξής αναφέρει:

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών, παρά τα όποια προβλήματα της, κινήθηκε ταχύτατα, διακριτικά και αποτελεσματικά. Δεν ισχύει το αυτό για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία η οποία, κατά την άποψη μας, στην ουσία ασκεί πολιτική, (με εργαλειοποίηση του νόμου, θέση για την οποία θα λάβει, σύντομα, όλες τις νόμιμες απαντήσεις ενώπιον πάσης αρμοδίας Αρχής, του Συμβουλίου της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου).

Για τους αυτούς ακριβώς λόγους εκδόθηκε η χθεσινή -1 Απριλίου 2024- ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία είναι καταπέλτης σε βάρος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Πλείστοι όσοι, λοιπόν, (κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, θεσμικοί φορείς, «επαναστάτες του καναπέ και του Fb»), επικαλούμενοι τα θύματα και την τραγικότητα της απώλειας τους, επιχειρούν να εκμεταλλευθούν – ο καθένας για ίδιο όφελος- το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, (τμήμα της οποίας, δυστυχώς, «διψά για αίμα»).

Στα πλαίσια αυτά κύριος ονόματι Κ. Βελόπουλος, δημοσιογράφος, βουλευτής και πρόεδρος κόμματος, (ομιλών στο Κοινοβούλιο περί «γλεντιού που αρχίζει»…), παρενέβη στο έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης, διαδίδοντας ψεύδη, που διασύρουν υπολήψεις κατηγορουμένων, με προφανή κίνδυνο ανεπίγνωστου εγκλωβισμού της Δικαιοσύνης, κατά παραβίαση κάθε έννοιας του τεκμηρίου αθωότητας.

Ως εκ τούτου κατατέθηκε σε βάρος του αγωγή προσβολής προσωπικότητας αλλά και αγωγή παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας από δημόσιο λειτουργό. Ανάλογες αγωγές αλλά και εγκλήσεις θα υποστεί, άμεσα, όποιος διαρρέει και διαστρέφει τμήματα της δικογραφίας, όποιος προσδοκά πολιτικά ή άλλου είδους οφέλη και παρεμβαίνει αθέμιτα στο έργο της Δικαιοσύνης και εκβιάζει δικαστικές κρίσεις».

Ειδήσεις σήμερα:

Καβγάς Πολάκη με Καρανίκα για την ανάρτηση Ακρίτα – Δείτε τον διάλογο τους περί μισογυνισμού στο Facebook

«Την κάρφωνε απανωτά στην πλάτη και φώναζε “θα σε σκοτώσω”» λέει αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας της 28χρονης

Ένταση στη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη: Η συζήτηση μαζί σου είναι λίγο απογοητευτική, της είπε

Related posts

Μεσολόγγι: Η κλήση των 12 δευτερολέπτων και τα ποσά που δανειζόταν ο κρεοπώλης από τον Μπάμπη – Όλη η απολογία του

timesadmin

Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Συνελήφθη 71χρονος που έκλεβε κινητά και πορτοφόλια

timesadmin

Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στα νοσoκομεία της Πάτρας: Έρχονται ακόμα 2.000 προσλήψεις νοσηλευτών τον Νοέμβριο

timesadmin

Μεσολόγγι: Στο μικροσκόπιο οι κινήσεις και οι ισχυρισμοί του 51χρονου που είδε τελευταίος τον Μπάμπη

timesadmin

Σαντορίνη: Ρεσιτάλ πιλότου που… αυτοαποθεώθηκε ξανά- «Φτάσαμε 35 λεπτά νωρίτερα, αυτά δεν γίνονται ούτε στα παραμύθια»

timesadmin

Δολοφονία στο Blue Horizon: Απομακρύνονται ο λιμενάρχης και ο διοικητής Πειραιά – Πειθαρχικό για 4 στελέχη του Λιμενικού

timesadmin