Σ.-Μισέλ:-Συλλογική-μας-ευθύνη-να-μην-βρει-απροετοίμαστους-άλλη-πανδημία
ΚΟΣΜΟΣ

Σ. Μισέλ: Συλλογική μας ευθύνη να μην βρει απροετοίμαστους άλλη πανδημία

O Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ υπογράμμισε ότι “είναι συλλογική ευθύνη” να υπάρξει προετοιμασία και συντονισμός σε περίπτωση άλλης πανδημίας.

Μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Παγκόσμιας Συνόδου για την Υγεία, ο κ. Μισέλ ανέφερε:

“Είναι συλλογική μας ευθύνη να μην αφήσουμε ποτέ μια άλλη πανδημία να μας βρει απροετοίμαστους, ασυντόνιστους ή να εργαζόμαστε απομονωμένοι ο ένας από τον άλλο. Το αποτέλεσμα αυτής της συνόδου-και οι αποφάσεις σας σήμερα- είναι ζωτικής σημασίας για τον τρόπο συνεργασίας μας στο μέλλον και τον τρόπο πρόληψης, προετοιμασίας, εντοπισμού και αντιμετώπισης απειλών για την υγεία στο μέλλον”. Επίσης, επισήμανε το γεγονός ότι ο ίδιος είναι “ισχυρός υποστηρικτής μιας διεθνούς συνθήκης ή άλλου νομικά δεσμευτικού μέσου για την ετοιμότητα για την πανδημία”.

“Όλοι εμείς -πολιτικοί ηγέτες και ηγέτες διεθνών οργανισμών- πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτών των παγκόσμιων προσπαθειών. Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι μπορούμε να συνεργαστούμε, να χτίσουμε γέφυρες και να βρούμε κοινές λύσεις” σημείωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Επιπροσθέτως, υπογράμμισε ότι ” δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για τη διαχείριση των τεράστιων προκλήσεων των παγκόσμιων απειλών για την υγεία. Αλλά έχουμε ήδη δείξει ότι, όταν εργαζόμαστε μαζί, η ανθρώπινη εφευρετικότητα δεν έχει όρια. Η ανάπτυξη εμβολίων σε μόλις δέκα μήνες είναι ένα τέλειο παράδειγμα. Δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα”.

“Πρέπει να εγγυηθούμε ότι, εάν ξεσπάσει άλλη πανδημία, θα έχουμε τα εμβόλια που χρειαζόμαστε μαζί με όλα τα άλλα αντίμετρα. Και, εξίσου κρίσιμο, πρέπει να διασφαλίσουμε ισότιμη πρόσβαση σε αυτά τα αντίμετρα. Απλώς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναληφθεί η ίδια ανισότητα που είδαμε και συνεχίζουμε να βλέπουμε. σε μελλοντικές πανδημίες. Γι’ αυτό πρέπει να δράσουμε” ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ.

Πηγή: ---

Related posts

Κομισιόν: Η Γεωργία πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις για να λάβει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη

timesadmin

Κλιμακώνει τη δράση της κατά του πληθωρισμού η Fed – Αύξησε τα επιτόκια κατά 0,75%

timesadmin

Μαρόκο: Νεκρός ανασύρθηκε από το πηγάδι ο μικρός Ράιαν

timesadmin

Σε χαμηλό σχεδόν 3 εβδομάδων οι τιμές φυσικού αερίου – Άνοδος άνω του 400% φέτος

timesadmin

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Επιδημίες, όπως της ευλογιάς των πιθήκων, γίνονται συχνότερες

timesadmin

Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών την Παρασκευή στις Βρυξέλλες

timesadmin