Σ.-Ζαχαράκη:-Απλοποίηση-διαδικασιών-για-προγράμματα-συνδιαφήμισης-και-επιτάχυνση-συμβάσεων-σε-ξενοδοχεία-συνιδιοκτησίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σ. Ζαχαράκη: Απλοποίηση διαδικασιών για προγράμματα συνδιαφήμισης και επιτάχυνση συμβάσεων σε ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας

“Συνεχίζουμε να ενισχύουμε σταθερά και με σχέδιο την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και στο πλαίσιο αυτό προχωράμε στην απλοποίηση και βελτίωση των διαδικασιών για τα προγράμματα συνδιαφήμισης και της κατάρτισης συμβάσεων πώλησης ή μακροχρόνιας εκμίσθωσης”. Αυτό τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, παρουσιάζοντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του Ερανιστικού νομοσχεδίου, τις δύο τροπολογίες του υπουργείου.

“Με την μέχρι σήμερα νομοθεσία, η κατάρτιση συµβάσεων πώλησης ή µακροχρόνιας εκµίσθωσης διηρημένων ιδιοκτησιών σε ξενοδοχεία ιδιοκτησίας, επιτρεπόταν μόνο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και τη γνωστοποίηση της λειτουργίας του ξενοδοχείου συνιδιοκτησίας. Όμως αυτό το νομοθετικό πλαίσιο έχει αποδειχθεί ότι δεν ενθαρρύνει την προώθηση των συναφών επενδύσεων και την επίτευξη επαρκών μέσων χρηματοδότησής τους. Με τη νέα ρύθμιση λοιπόν δίδεται η δυνατότητα κατάρτισης συμβάσεων νωρίτερα, χωρίς να χρειάζεται αναμονή μέχρι την ολοκλήρωση κατασκευής του ξενοδοχείου. Τώρα παρέχεται πληρέστερα η δυνατότητα αυτοχρηµατοδότησης της επένδυσης και βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα του προϊόντος”, υπογράμμισε η κ. Ζαχαράκη.

Αναφερόμενη στη τροπολογία για την απλοποίηση της διαδικασίας των προγραμμάτων συνδιαφήμισης Περιφερειών – ιδιωτικού τομέα, η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε ότι “ήταν ένα πάγιο αίτημα των Περιφερειών που ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες για την στοχευμένη τουριστική τους προβολή”. Όπως διευκρίνισε, “παραμένουν ως προϋποθέσεις, η αιτιολογημένη απόφαση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου και η έγκριση του ΔΣ του ΕΟΤ”.

Πηγή: ---

Related posts

Κ. Σκρέκας: “Η Ελλάδα πέτυχε την εξαίρεση που ζητούσε για τον υπολογισμό της μείωσης στην κατανάλωση φυσικού αερίου”

timesadmin

Τα φορολογικά έσοδα προμηνύουν ανάπτυξη πάνω από 5% το 2022

timesadmin

Κ. Σκρέκας: Αναβαθμίζουμε στο 70% τον στόχο των ΑΠΕ για το 2030

timesadmin

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: 9 ερωτήσεις – απαντήσεις

timesadmin

ΟΑΕΔ: Υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος κατάρτισης πωλητών λιανικής στην Πάτρα

timesadmin

Υπεγράφη το μνημόνιο για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου

timesadmin