Σ-Αραβία-Ιράκ:-Οι-υπ.-Ενέργειας-“θα-λάβουν-περισσότερα-μέτρα-για-να-διασφαλίσουν-τη-σταθερότητα-της-αγοράς-πετρελαίου”
ΚΟΣΜΟΣ

Σ. Αραβία-Ιράκ: Οι υπ. Ενέργειας “θα λάβουν περισσότερα μέτρα για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της αγοράς πετρελαίου”

Οι υπουργοί Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράκ επεσήμαναν τη βαρύτητα της συνεργασίας τους στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ+, δηλώνοντας ότι θα λάβουν περισσότερα μέτρα για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της πετρελαϊκής αγοράς εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν και ο Ιρακινός ομόλογος του Χαγιάν Αμπντούλ Γάνι συναντήθηκαν για να επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους στην απόφαση του ΟΠΕΚ+, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ο Ιρακινός υπουργός έφτασε στο Ριάντ νωρίτερα χθες, μετά από μία πρόσκληση που του απηύθυνε η Σαουδική Αραβία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πετρελαίου του Ιράκ.

O OPEK+ είναι μία συμμαχία των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ και των συμμάχων τους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, ενώ η επόμενη διάσκεψή του έχει προγραμματιστεί για τις 4 Δεκεμβρίου στη Βιέννη.

Στην τελευταία διάσκεψη του αναφερόμενου οργανισμού που πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου, συμφωνήθηκε η μείωση της ημερήσιας πετρελαϊκής παραγωγής κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια.

Ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο ΟΠΕΚ+ παραμένει σε ετοιμότητα για τη λήψη πρόσθετων μέτρων στην περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο, για την επικράτηση ισορροπίας μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης.

Πηγή: Α-

Related posts

Πάουελ: Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τα επιτόκια μέχρι να μειωθεί ο πληθωρισμός

timesadmin

Eurostat: Το 2020, το 24,4% των ενεργειακών αναγκών της ΕΕ καλύφθηκε από τη Ρωσία.

timesadmin

Γερμανία: Θετικοί στον κορονοϊό ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και η σύζυγος του

timesadmin

ΟΗΕ: Σε τουλάχιστον 2,8 εκατ. ανέρχονται οι πρόσφυγες αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

timesadmin

Μπάιντεν: Φινλανδία και Σουηδία πληρούν “όλα τα κριτήρια” για ένταξη στο ΝΑΤΟ

timesadmin

ΗΠΑ: Πρόστιμο 110.000 δολαρίων στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ

timesadmin