thetimes.gr
Σύγκρουση-τρένων:-«Βρίσκουμε-ανθρώπινα-μέλη-–-Δεν-μπορούμε-να-προσδιορίσουμε-σε-ποιον-ανήκουν»,-λέει-διασώστης
ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων: «Βρίσκουμε ανθρώπινα μέλη – Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε σε ποιον ανήκουν», λέει διασώστης

Τις σκληρές εικόνες που αντίκρισαν οι εθελοντές διασώστες με το πρώτο «φως» της ημέρας, όταν έσπευσαν για να επιχειρήσουν στο σημείο της σύγκρουσης της επιβατικής και εμπορευματικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, περιγράφει στο thetimes|-.gr, ο υπεύθυνος επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας.

Όπως αναφέρει ο κ. Σωτήρης Παπαμαρκάκης, ποτέ στη ζωή του δεν έχει ξαναδεί τέτοια καταστροφή, ούτε ως εθελοντής διασώστης, ούτως κι ως επαγγελματίας επί χρόνια στον χώρο του σιδηροδρόμου. «Αυτό που αντικρίσαμε είναι μια άμορφη μάζα σιδηρικών, δύσκολα διαχειρίσιμη. Για αυτό χρειάστηκε η βοήθεια των γερανών για να ανοίγει ο δρόμος, να μπαίνουν μέσα τα στελέχη της Πυροσβεστικής, να ψάχνουν, να ελέγχουν και να κουβαλάμε οτιδήποτε βρίσκουμε μέσα».

Οι διασώστες «χτενίζουν» από το βράδυ της Τρίτης τα βαγόνια προκειμένου να εντοπίσουν κάποιον επιβάτη, ενώ, εκτός από ανθρώπινα μέλη, ανασύρουν και αποσκευές με προσωπικά αντικείμενα για να προχωρήσει στη συνέχεια η διαδικασία της ταυτοποίησης.

Εθελοντής διασώστης: «Βρίσκουμε ανθρώπινα μέλη που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε σε ποιον ανήκουν»

«Βρίσκουμε ανθρώπινα μέλη τα οποία συλλέγονται, αλλά δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε σε ποιον ανήκουν. Σε κάθε περίπτωση μεταφέρονται για να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες», τονίζει ο κ. Παπαμαρκάκης, ενώ ερωτηθείς για το αν έχει αντιμετωπίσει πιο δύσκολη αποστολή έρευνας και διάσωσης στη ζωή του, ξεκαθαρίζει πως μπορεί να έχει δει πάμπολλα ατυχήματα, όμως δεν υπάρχει χειρότερο από αυτό. «Το συγκεκριμένο θα αφήσει το στίγμα του σαν σιδηροδρομικό ατύχημα», αναφέρει.

«Μας πλησιάζει ο κόσμος. Είναι η ανάγκη που έχει ο καθένας που θέλει τον άνθρωπό του, όπως να ναι, για να του αποδώσει τις δέουσες τιμές. Είναι η ανάγκη, αλλιώς δε θα ησυχάσουν αυτοί οι άνθρωποι», υπογραμμίζει.

Ειδήσεις σήμερα:

Παραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής – «Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων»

Αποκάλυψη για τη σύγκρουση τρένων: To μοιραίο σήμα του σταθμάρχη – «ΛΑΡ – 62 – Περνάς κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως και είσοδο Νέων Πόρων»

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Στις 36 οι σοροί που δεν έχουν ταυτοποιηθεί – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας έξω από το νοσοκομείο

Related posts

Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις και απειλές σε αστικά λεωφορεία – «Βγάζουν από μαχαίρια μέχρι κατσαβίδια», λένε οι εργαζόμενοι

timesadmin

Επεισόδια και πετροπόλεμος στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο – Δείτε live

timesadmin

Eρχεται το car wallet: Αδεια, δίπλωμα οδήγησης και point system στο κινητό

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Στην πολυκατοικία που έγινε η έκρηξη μένει και ο «διοργανωτής» του πάρτι Μάνος Παπαδόπουλος

timesadmin

Χαλκίδα: Άγριος ξυλοδαρμός οπαδού μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης του

timesadmin

Άρτα: «Kλείσε γρήγορα» – Η πρώτη αντίδραση του πατέρα πριν βρει νεκρό το βρέφος στο αυτοκίνητο

timesadmin