ΣΥΡΙΖΑ:-Το-εκλογικό-αποτέλεσμα-και-η-επόμενη-μέρα-στην-Κεντροαριστερά-στο-επίκεντρο-της-συνεδρίασης-του-Εκτελεστικού-Γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το εκλογικό αποτέλεσμα και η επόμενη μέρα στην Κεντροαριστερά στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου

ΣΥΡΙΖΑ: Το εκλογικό αποτέλεσμα και η επόμενη μέρα στην Κεντροαριστερά στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου

ΣΥΡΙΖΑ

Η πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της ευρωκάλπης και ο «οδικός χάρτης» των συγκλίσεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, που συνήλθε το πρωί της Τρίτης, υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη.

Το Εκτελεστικό Γραφείο έκρινε ως θετικό το αποτέλεσμα, χαρακτηρίζοντας την επίδοση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως ικανοποιητική. Παράλληλα, παρέπεμψε στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την πιο ολοκληρωμένη εκτίμηση της εκλογικής αναμέτρησης.

Ορόσημο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

«Το ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ικανοποιητικό, καθώς δίνει την εξουσιοδότηση να συνεχίσουμε με ορόσημο το συνέδριο του φθινοπώρου», υπογραμμίζουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε διεξοδικά τα επόμενα βήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κεντροαριστερά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία ενός τυχόν νέου φορέα.

Σε ό,τι αφορά στο προσεχές καταστατικό συνέδριο συζητήθηκαν προτάσεις και αλλαγές που αφορούν τόσο τη δομή όσο και τη λειτουργία του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση, η Κουμουνδούρου διαμηνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει στο συνέδριό του ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι άλλες δυνάμεις.

Στις ΗΠΑ ο Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στις ΗΠΑ, όπου θα πραγματοποιήσεις συναντήσεις με ομογενείς και επιχειρηματίες, στο πλαίσιο της συγκρότησης του Ινστιτούτου που προτίθεται να ιδρύσει. Με την επιστροφή του αναμένεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται, επίσης, να παραχωρήσει, επίσης, συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης, όπως στη Wall Street Journal.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τρίτης ο Στέφανος Κασσελάκης και η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Μάθιου Νίμιτς.

Related posts

Νάντια Γιαννακοπούλου: Για μένα ο μεγάλος κίνδυνος για το ΠΑΣΟΚ είναι να συνηθίσει στις χαμηλές πτήσεις

timesadmin

Μητσοτάκης από Έβρο: Η Ελλάδα υπερασπίζεται με αυτοπεποίθηση την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα

James Rollner

Γιαννακοπούλου: Στο ΠΑΣΟΚ κόστισε η καταψήφιση των μη κρατικών πανεπιστημίων, φανήκαμε σαν κόμμα διαμαρτυρίας

timesadmin

Μητσοτάκης: Είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ, καταδικάζουμε τις ιρανικές επιθέσεις

timesadmin

Η εισήγηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο: Περισσότερη δουλειά, λιγότερα λάθη ζήτησε ο Μητσοτάκης από τους υπουργούς

James Rollner

Δένδιας: «Θετικό βήμα η επίσκεψη Ερντογάν αλλά οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο»

timesadmin