ΣΥΡΙΖΑ:-«Πάγος»-από-την-Κουμουνδούρου-στη-σύσκεψη-των-υποψηφίων-προέδρων-που-ετοιμάζει-ο-Πολάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Πάγος» από την Κουμουνδούρου στη σύσκεψη των υποψηφίων προέδρων που ετοιμάζει ο Πολάκης

Νέα τροπή έλαβε η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης να καλέσει σε σύσκεψη όλους τους συνυποψηφίους του, προκειμένου να εξεταστούν οι κανόνες και οι λεπτομέρειες της τεχνικής διαδικασίας προσφυγής στις κάλπες.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Πολάκης, «πήρα την πρωτοβουλία και συγκαλώ αύριο στη μία η ώρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου συνάντηση όλων των υποψηφίων προέδρων προκειμένου να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες του προεκλογικού αγώνα, να επιτευχθεί μια ομαλότητα και μια ηρεμία στις συνθήκες διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, να οριστούν οι ημερομηνίες των τηλεμαχιών και να ξεκαθαριστούν μια σειρά από θέματα», δήλωσε ο κ. Πολάκης στους δημοσιογράφους από το περιστύλιο της Βουλής.

Μεσολάβησαν έκτοτε μια σειρά από συνεννοήσεις μεταξύ των επιτελείων των υποψήφιων Προέδρων, ωστόσο, δεν κατάφεραν αρχικά να καταλήξουν σε έναν κοινό τόπο ως προς την ώρα. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, παρών στην σύσκεψη δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μάλιστα αν και είχε κάποια δυσκολία να παρευρεθεί στη μία το μεσημέρι, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός της σύσκεψης, δήλωσε τελικά ότι θα παρευρισκόταν, ανεξαρτήτως της ώρας που θα επέλεγαν οι διοργανωτές.

Πάντως, ανώτατη κομματική πηγή μιλώντας στο thetimes|-.gr ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι καμία σύσκεψη δεν έχει οριστεί για αύριο με πρωτοβουλία του κόμματος και εγγυητές τα κορυφαία στελέχη του, όπως και ότι δεν αυτονόητο ότι μπορούν να παρευρεθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε μια τέτοια σύσκεψη στο μέλλον, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Φαραντούρης: «Πώς μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση υπό το κράτος εξωδίκων;»

Το γεγονός, ωστόσο, ότι ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να δώσει το παρών, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα το εξώδικό του εναντίον της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποτελεί ένα δεδομένο που δεν μπορούν να υπερβούν πολλά από τα κορυφαία στελέχη.

Συγκεκριμένα, ανοιχτός σε συζήτηση, αλλά όχι υπό το κράτος εξωδίκων είναι ο Νικόλας Φαραντούρης. Όπως δήλωσε ο κ. Φαραντούρης, «στην πολιτική η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται πολιτικά. Εξώδικα, απειλές εισαγγελέων, ποινικοποίηση και εκνομικισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης αποτελούν τον ταχύτερο δρόμο προς τον εκφυλισμό της πολιτικής», κατέληξε.

Τρεις προϋποθέσεις από τον Σωκράτη Φάμελλο

Την ίδια ώρα, τρεις προϋποθέσεις θέτει, κατά πληροφορίες, η πλευρά του Σωκράτη Φάμελλου αναφορικά με την συμμετοχή του σε κάθε ανάλογη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, για τον κ. Φάμελλο η συνάντηση μπορεί να είναι εφικτή μόνο τη συνεννόηση των κομματικών οργάνων, υπενθυμίζοντας με νόημα πως το εξώδικο είναι αδιανόητη και απαράδεκτη ενέργεια.

Παράλληλα, τον υποψήφιο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ φέρεται να καλύπτει η χθεσινή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία επέστρεψε ως απαράδεκτο το εξώδικο στην πλευρά Κασσελάκη.

Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος στη Γερμανία με ομοφοβικό ξέσπασμα παίκτη της Βόλφσμπουργκ: «Δεν υπογράφω αυτή τη γκέι μα…ία»

Νόμπελ Χημείας στον Ντέμη Χασάμπη: Το παιδί θαύμα στο σκάκι που κατέκτησε AI και Google και τον θαυμάζει ο Έλον Μασκ

Τέλος εποχής για το εμβληματικό καζίνο Tropicana στο Λας Βέγκας – Κατεδαφίστηκε σε 22″ μετά από 67χρόνια ιστορίας – Βίντεο

Related posts

Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να εξελιχθούν – Αντιμετωπίζουν μεγάλες και υπαρκτές απειλές

timesadmin

Αλέκος Παπαδόπουλος για Χάρη Δούκα: Όσοι επιχείρησαν να γίνουν αρχηγοί κομμάτων από τον Δήμο της Αθήνας απέτυχαν

wp-needuser

Νέα Δημοκρατία: Ο Μητσοτάκης «άναψε» τις εκλογικές μηχανές- Τον Απρίλιο το ευρωψηφοδέλτιο, νίκη Κυρίζογλου έναντι Δούκα στην ΚΕΔΕ

timesadmin

Ευρωεκλογές: Στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος από το ΥΠΕΣ

timesadmin

Ακρίτα σε Τσέκερη: Αν παραιτηθώ από την ΚΟ δεν θα κρατήσω την έδρα ως ανεξάρτητη, ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή σπίτι μου

timesadmin

Μαμουλάκης: «Δεν υπάρχουν μαύρα χρήματα – Η απόφαση για την Αυγή πάρθηκε στο Εκτελεστικό Γραφείο»

protothema.gr