ΣΥΡΙΖΑ:-Με-εντάσεις-και-εν-αναμονή-απαρτίας-η-συνεδρίαση-της-Κεντρικής-Επιτροπής-–-Τι-αναφέρει-στην-εισήγησή-της-η-Πολιτική-Γραμματεία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Με εντάσεις και εν αναμονή απαρτίας η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – Τι αναφέρει στην εισήγησή της η Πολιτική Γραμματεία

Με καθυστέρηση αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Αυτή τη στιγμή τα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου βρίσκονται εν αναμονή της συμπλήρωσης της απαρτίας των 148 μελών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται από στιγμή σε στιγμή η άφιξη μελών της ΚΕ από την επαρχία.

Παράλληλα, με αυστηρό έλεγχο γίνεται η ταυτοποίηση των ήδη παριστάμενων μελών, προκειμένου να παραλάβουν τα καρτελάκια τους και να εισέλθουν στην αίθουσα. Ωστόσο, ένταση επικράτησε κατά την προσέλευση των μελών του οργάνου μεταξύ του πατέρα του Νίκου Παππά, Στέλιου Παππά, με τον Κώστα Καρανάσιο και τον Σάκη Οικονόμου.

Στο μεταξύ, έξω από το ξενοδοχείο, έχει συγκεντρωθεί μικρή ομάδα φερόμενων υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη.

Μέλη της ΚΕ προσκείμενα στον Στέφανο Κασσελάκη κατήγγειλαν τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και ανακοίνωσαν πως θα απέχουν από τις εργασίες της, ώστε να μην συμπληρωθεί η απαραίτητη απαρτία.

«Δεν νομιμοποιούμε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργοποίησης του σχεδίου κονιορτοποίησής του», ανέφεραν χαρακτηριστικά και παράλληλα έκαναν γνωστό ότι από πλευράς τους μόνο η Θεοδώρα Τζάκρη θα παραστεί στη συνεδρίαση.

Στην εισήγησή προς την Κεντρική Επιτροπή η Πολιτική Γραμματεία αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μπροστά του τον αγώνα για την ανασύνταξή του. Το συνέδριό του στις 8-10 Νοεμβρίου 2024, την εκλογή προέδρου στις 24 Νοεμβρίου 2024 και νέας Κεντρικής Επιτροπής στις ημερομηνίες που έχουν ήδη αποφασιστεί. Έναν αγώνα που θα δοθεί με πνεύμα συλλογικότητας, συντεταγμένα, με πιστή τήρηση του Καταστατικού και των αρμόδιων οργάνων του. Και θα διεξαχθεί όπως αρμόζει στις παραδόσεις, στις αξίες και τις ιδέες της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου, στη βάση της συντροφικής συζήτησης, της αντιπαράθεσης πολιτικών προγραμμάτων και σχεδίων, για το παρόν και το μέλλον του κόμματος και της ελληνικής κοινωνίας».

«Κανείς και καμιά δεν έχει το δικαίωμα, ούτε να παραγνωρίζει τα καθήκοντα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντι στον ελληνικό λαό, που του εμπιστεύθηκε την ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε την εντολή για ισχυροποίηση και ενότητα του κόμματος», προσθέτει.

Η Πολιτική Γραμματεία καταδικάζει «απερίφραστα τη διαρροή του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη» και κάνει λόγο για «διαρροή η οποία δεν έχει καμιά σχέση, ούτε με τη Γραμματέας της Κ.Ε., ούτε με τα όργανα του κόμματος και η οποία έγινε λίγες ώρες πριν τη σύγκληση της ΠΓ, η οποία θα αποφάσιζε τη δημοσιοποίηση και ανάρτηση των πόθεν έσχες των υποψηφίων, υλοποιώντας τις σχετικές αποφάσεις του κόμματος».

Τονίζει, ακόμη, πως «η εξώδικη διαμαρτυρία απέναντι στην ΚΕ και την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώην πρόεδρο, είναι μια πράξη πρωτοφανής στα χρονικά της ελληνικής Δημοκρατίας και αντίθετη με τις θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων. Είναι μια κίνηση απολύτως απαράδεκτη και επιστρέφεται ως τέτοια στον αποστολέα».

«Η συνεχιζόμενη προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής έντασης εξυπηρετεί σχέδια, τραυματίζει το κόμμα συνολικά και βρίσκει αντίθετα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Η Πολιτική Γραμματεία δεν θέτει θέμα αποκλεισμού της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα αναμένεται να τεθεί από μέλη τη ΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης απουσιάζει στην Κρήτη, αλλά πρόσωπα που είναι κοντά του βρίσκονται στην συνεδρίαση. Στην συνεδρίαση δεν μετέχουν και δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ο Νίκος Σκορίνης, που χθες κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση, και ο Πάνος Ρήγας.

Related posts

Γεραπετρίτης: Θα πρέπει να αποτραπεί η εισβολή στη Ράφα

timesadmin

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Δούκα σε νέα δημοσκόπηση – Δεύτερος ο Ανδρουλάκης

timesadmin

ΝΔ: Μένουμε πιστοί στην τροχιά ευθύνης και προόδου που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής

protothema.gr

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεχάρη τους Θανάση Κωνσταντινίδη και Λάζαρο Στεφανίδη για το χρυσό και χάλκινο μετάλλιο

wp-needuser

Κασσελάκης: Νέο βίντεο στο Tik Tok από τη ναυτική περιοδεία του στο Αιγαίο – «Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ»

wp-needuser

Παρέμβαση της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις ζητούν τρεις ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολή τους στον Μπορέλ

James Rollner