ΣΥΡΙΖΑ:-Κεντρική-Επιτροπή-στον-απόηχο-διαφωνιών-και-αντιπαραθέσεων-–-Στις-10:00-η-συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κεντρική Επιτροπή στον απόηχο διαφωνιών και αντιπαραθέσεων – Στις 10:00 η συνεδρίαση

Με την εισήγηση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη αρχίζει στις 10.00 το πρωί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στον απόηχο των αντιπαραθέσεων που ακολούθησαν τις ευρωεκλογές.

Στην Κεντρική Επιτροπή θα συζητηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και η πορεία προς το καταστατικό Συνέδριο του κόμματος.

Το κείμενο εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας πάντως δεν εγκρίθηκε ομόφωνα στην προχθεσινή συνεδρίαση αφού επτά μέλη του οργάνου την καταψήφισαν, όπως διέρρευσαν οι ίδιοι. Είναι δε επτά από τα 87 στελέχη της Κ.Ε. που την προηγούμενη εβδομάδα είχαν υπογράψει επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος. Παρότι ο κ. Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία, κατέβασε τους τόνους και προσπάθησε να δημιουργήσει συναινετικό κλίμα, εντούτοις στην συνεδρίαση δέχθηκε κριτική για τις επιλογές του την προεκλογική περίοδο, που αναμένεται να επαναληφθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

«Μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, χρειάζεται ομόνοια, προγραμματικές προτάσεις και ενότητα. Είμαι στην διάθεση σας για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε», ανέφερε στην Πολιτική Γραμματεία ο κ. Κασσελάκης. Επιπλέον για το κρίσιμο θέμα των συνεργασιών στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς εκτίμησε ότι “μπορούν να αναζητηθούν κοινά πεδία για νομοθετική συνεργασία με άλλα κόμματα κυρίως με το ΠΑΣΟΚ”, θέμα για το οποίο υπήρξε ομοφωνία. Πρόθεση πάντως του κ. Κασσελάκη είναι να επισπευστεί το καταστατικό συνέδριο και να πραγματοποιηθεί ακόμη και στο τέλος Σεπτεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται με ενδιαφέρον η έκταση της κριτικής που θα ασκηθεί, κυρίως σε ό, τι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα και τις επιλογές του προέδρου του κόμματος. Σημειώνεται ότι μία σειρά στελεχών έχουν ταχθεί δημοσίως υπέρ της σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων, πρόταση που αφορά κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει εισέλθει σε διαδικασία επιβεβαίωσης ή αλλαγής της ηγεσίας.

Στην συνεδρίαση θα συζητηθεί σύμφωνα με το --- και το ζήτημα εφημερίδας “Αυγή” που σχετίζεται με τα οικονομικά του κόμματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης το μεσημέρι της Παρασκευής επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας όπου είχε εκτεταμένη συζήτηση με τους εργαζόμενους για τις προοπτικές βιωσιμότητας του συγκροτήματος.

Μαίνονται οι αντιδράσεις στελεχών

Κι ενώ οι ώρες μέχρι την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μετρούν αντίστροφα, οι αντιδράσεις στελεχών διαδέχονται η μια την άλλη.

Ζαχαριάδης: Λάθος οι αναφορές Κασσελάκη για τον Αλέξη Τσίπρα – Πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ

Για το ζήτημα στο οποίο διαφωνεί που οδήγησε να μην ψηφίσει την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη για την Κεντρική Επιτροπή και τις αναφορές Κασσελάκη για τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης εξήγησε πως «υπάρχει μια εισήγηση για την Κεντρική Επιτροπή και υπάρχουν διάφορες εκτιμήσεις π.χ.  λέει σε ένα σημείο ότι το αποτέλεσμα (των εκλογών) δεδομένων των συνθηκών ήταν ικανοποιητικό, εγώ πιστεύω ότι το αποτέλεσμα δεδομένων των συνθηκών ήταν αρνητικό, συν του ότι κατά την γνώμη μου έχει δημιουργηθεί ένα δύσκολο κλίμα το οποίο όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να ξεπεραστεί και μέσα στην κεντρική επιτροπή».

«Έχω μια διαφορετική απόχρωση στο ζήτημα της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος», διευκρίνισε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όπως είπε και στην Πολιτική Γραμματεία, είναι λάθος η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στις αναρτήσεις του στο facebook για τον Αλέξη Τσίπρα. «Έχει τραυματίσει τη βάση της παράταξης και πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ένα βαρύ κλίμα μετά τις εκλογές με όλες αυτές τις ιστορίες με τα δήθεν μαύρα ταμεία και την Αυγή.

«Σε αυτό το κόμμα είμαι 25 χρόνια και έχω τη γνώμη μου», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο ίδιος.

Πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι συνεδρίασαν μετά από 6 μήνες όλοι το αποτίμησαν θετικά και πως ίσως αυτό από την πλευρά της ηγεσίας να είναι μια έμπρακτη αναγνώριση του λάθους που έγινε να πάνε στις εκλογές χωρίς να συνεδριάζουν, ενώ σημείωσε πως όρισαν και για την επόμενη και μεθεπόμενη εβδομάδα συνεδρίες.

«Αν μπούμε σε μία κανονικότητα συνεδριάσεων και συναποφάσεων έχουμε την δυνατότητα να διορθώσουμε κάποια πράγματα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Τόνισε πως στόχος είναι να βάλουν το κόμμα σε ανάταξη.

Ερωτηθείς αν στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη, δήλωσε πως «ο Στέφανος Κασσελάκης είναι η εκλεγμένη ηγεσία του κόμματός μας και εμείς στηρίζουμε το κόμμα μας και συνεργαζόμαστε με όλη την ηγεσία προκειμένου να δυναμώσει το κόμμα».

Για το θέμα της Αυγής, ανέφερε πως είναι μία δύσκολη συνθήκη και πως επίσης είχαν καταθέσει διάφοροι όπως είπε τη διαφωνία τους για τον τρόπο που έγινε.

Χάρης Τσιόκας: Οι λόγοι που δεν θα λάβω μέρος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Τους λόγους για τους οποίους πήρε την απόφαση να μη συμμετάσχει στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε σε δήλωσή του το μέλος του οργάνου, Χάρης Τσιόκας.

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι «έχουμε καταστήσει ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμούμε να γίνουμε μέρος ή άλλοθι της κρίσης. Μίας κρίσης που αντί για μετεξέλιξη οδηγεί στη μετάλλαξη» και προσθέτει:

«Συνεπώς, με όσα έχουμε δηλώσει η συμμετοχή σε συνεδρίαση της ΚΕ που διολισθαίνει σε άλλη θεματολογία απ’ αυτή του εκλογικού μηνύματος δεν ανταποκρίνεται στο κοινωνικό αίτημα και προσφέρει νομιμοποίηση, αν όχι στον εκφυλισμό, στην μετάλλαξη του κόμματος».

Αναλυτικά η επιστολή του Χάρη Τσιόκα

«Αρκετούς μήνες πριν τις ευρωεκλογές, στο θέατρο ΑΛΦΑ, μαζί με πολλούς συντρόφους ξεκινήσαμε μια προσπάθεια, διαπιστώνοντας την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού και αριστερού χώρου.

Στην προεκλογική περίοδο δυναμώσαμε την προσπάθεια, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να συμβάλλει, με κοινωνικό πρόσημο στο στόχο της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Επανήλθαμε την επαύριο των Ευρωεκλογών καθιστώντας και εκ του εκλογικού αποτελέσματος, πιο συγκεκριμένη την πρόταση μας.

Διαπιστώσαμε δυστυχώς ότι οι κομματικές ηγεσίες έχουν άλλες προτεραιότητες… Θεωρούν ως μείζονα στόχο την κατά τα αλλά θεμιτή αύξηση των ποσοστών.

Μείζων στόχος όμως, είναι η πολιτική αλλαγή.

Δεν αντιλαμβάνονται ή υποκρίνονται,

παραβλέποντας ότι στη χώρα υπάρχει κοινωνική αντιπολίτευση. Εκείνο που αναζητείται είναι η πολιτική αντιπολίτευση, την οποία κανένα κόμμα από μόνο του δεν μπορεί να προσφέρει με διέξοδο κυβερνησιμότητας.

Πρόσφατα με επιστολή μας (μαζί με τους συντρόφους Αντώνη Κοτσακά και Διονύση Τεμπονέρα) καταστήσαμε σαφές ότι δε θα συμμετέχουμε σε όργανα των οποίων η ατζέντα δεν θα αφορά την πρόταση προοδευτικής διεξόδου αλλά την διαχείριση εσωκομματικών εξουσιοδοτήσεων.

Τονίσαμε ότι παραμένουμε στο ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο όπως έχει καθοριστεί με την διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Υπό αυτές τις συνθήκες έχουμε καταστήσει ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμούμε να γίνουμε μέρος ή άλλοθι της κρίσης. Μιας κρίσης που αντί για μετεξέλιξη οδηγεί στη μετάλλαξη.

Συνεπώς, με όσα έχουμε δηλώσει η συμμετοχή σε συνεδρίαση της ΚΕ που διολισθαίνει σε άλλη θεματολογία απ’ αυτή του εκλογικού μηνύματος δεν ανταποκρίνεται στο κοινωνικό αίτημα και προσφέρει νομιμοποίηση, αν όχι στον εκφυλισμό, στην μετάλλαξη του κόμματος.

Οι εσωκομματικές διαδικασίες μπορούν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για καταγραφή ρευστοποιημένων εσωκομματικών συσχετισμών για ρόλους, θέσεις και πρόσωπα, όμως δεν ανταποκρίνονται στο μήνυμα των εκλογών.

Με αταλάντευτο προσανατολισμό ας παραμείνουμε ενεργοί στη διαμόρφωση προοδευτικής πλειοψηφίας με προγραμματική ενότητα πριν οι εξελίξεις αντιγράψουν συμπεριφορές τύπου Γαλλίας».

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: «Θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα» είπε ο Κασσελάκης – Η κριτική στελεχών για λάθη που κόστισαν και τα 7 ηχηρά «όχι»

Σε «ήρεμο και γόνιμο κλίμα», σύμφωνα με επίσημες πηγές της Κουμουνδούρου, εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που συζήτησε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, την πορεία προς το καταστατικό Συνέδριο του κόμματος και την εισήγηση του οργάνου στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου.

Στην τοποθέτηση του ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «Μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, χρειάζεται ομόνοια, προγραμματικές προτάσεις και ενότητα. Είμαι στην διάθεση σας για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε». Και επανέλαβε ότι «μπορούν να αναζητηθούν κοινά πεδία για νομοθετική συνεργασία με άλλα κόμματα κυρίως με το ΠΑΣΟΚ», θέμα για το οποίο υπήρξε ομοφωνία.

Κλείνοντας τη συνεδρίασης της ΠΓ ανέφερε ότι «ήταν μία παρά πολύ παραγωγική και ευγενική συζήτηση, θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα, γιατί η κοινωνία αγκομαχά και θέλουμε να πείσουμε την κοινωνία με τις προτάσεις μας».

Καταψήφισαν την εισήγηση Κασσελάκη επτά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας

Πάντως για την πρόταση κειμένου για την Κεντρική Επιτροπή υπήρξαν ενστάσεις από μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Συγκεκριμένα οι κ.κ. Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Ελένη Συμεωνίδου, διαφώνησαν σε πτυχές της εισήγησης που αφορούν την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, το εάν είναι ικανοποιητικό και τα αίτια, διευκρινίζοντας ότι δεν δίνουν την έγκριση τους. Κριτική υπήρξε και για λάθη που κόστισαν, με ενστάσεις να διατυπώνονται για τον τρόπο με τον οποίο ανακοινώθηκε το κλείσιμο της “Αυγής”, για τις αναφορές σε «μαύρο χρήμα», καθώς και για μια σειρά αναρτήσεων του προέδρου του κόμματος και συνεργατών του.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, δεν υπήρξε ψηφοφορία επί του κειμένου εισήγησης στην Κεντρική Επιτροπή, οι ενστάσεις θα κατατεθούν γραπτώς και θα ενσωματωθούν στο κείμενο εισήγησης.

«Οι αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα πλήγωσαν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να αποσυρθούν», φέρεται να δήλωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

«Δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση για τα οικονομικά του κόμματος με αυτούς τους όρους», επισήμανε από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ξανά συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με αντικείμενο τα οργανωτικά του κόμματος. Μία ακόμη συνεδρίαση θα γίνει μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η επόμενη συνεδρίαση του ίδιου οργάνου θα είναι στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα έχει αντικείμενο την προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής που με τη σειρά της θα ετοιμάσει το Συνέδριο του κόμματος. Πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει το καταστατικό Συνέδριο ακόμη και στα τέλη Σεπτεμβρίου, εάν προλάβουν.

Στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης η επιτροπή που θα επεξεργαστεί την πρόταση για τις καταστατικές αλλαγές που θα αποφασίσει το Συνέδριο. Στην επιτροπή συμμετέχουν: Τρύφωνας Αλεξιάδης, Θεοδώρα Τζάκρη, Παναγιώτης Κορμάς, Ρένα Δούρου, Νίκος Σκορίνης, Μαρία Κουβέλη, Γιάννης Βουλγαράκης, Διονύσης Καλαματιανός, Γιώτα Πούλου, Μαρία Ρεπούση, Γιάννης Μπουρνούς, Γιάννης Ματζουράνης, Φωτεινή Κούβελα, Κώστας Ζαχαριάδης, Πάνος Ρήγας, Λιλά Σουλελέ, Παναγιώτης Παναγιώτου, Νίνα Κασσιμάτη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Θοδωρής Γκοτσόπουλος, Γιώργος Παναγιώτοπουλος, Χαρά Καφαντάρη, Παναγιώτα Μπελώνη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε «ενδελεχής ενημέρωση από τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη για τα οικονομικά του κόμματος, τα έσοδα και έξοδα και τις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές».

Την βασική εισήγηση που απηχεί και τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη, έκανε η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Ράνια Σβίγκου.

Στην εισήγησή της αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών«Παρά τους κλυδωνισμούς που ακολούθησαν την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ανοίξει τις διαδικασίες διαδοχής, τη διπλή διάσπαση και την περίοδο εσωστρέφειας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διέψευσε όσους τον είχαν τελειωμένο λίγο καιρό πριν. Οι επιθέσεις της ΝΔ, των φιλικών της μέσων, αλλά και του συνόλου, σχεδόν, των υπόλοιπων κομμάτων ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έπεσαν στο κενό. Η εδραίωσή του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια νέα αφετηρία. Οφείλουμε, όμως, να σημειώσουμε ότι δεν κατάφερε να καρπωθεί τη μεγάλη φθορά της ΝΔ, παρότι συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτήν, θέτοντας την ατζέντα σε πολλές περιπτώσεις».

Για την πορεία προς το Συνέδριο σημείωσε ότι «ο επόμενος, μεγάλος σταθμός για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελεί το Καταστατικό Συνέδριο του Οκτωβρίου, ώστε το Κόμμα να ανταποκριθεί καλύτερα στις νέες κοινωνικές συνθήκες, ενώ θα ακολουθήσει η εκλογή νέων οργάνων» και τόνισε: «Οικοδομούμε το πιο δημοκρατικό, συμμετοχικό, αξιοκρατικό, σύγχρονο, διάφανο, ανεξάρτητο οικονομικά κόμμα. Ένα κόμμα με αυτοπεποίθηση, με αξίες και πολιτικές που συσπειρώνουν τον κόσμο από τη σύγχρονη αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Ένα κόμμα που επιμένει στον στρατηγικό στόχο για σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία».

Αναφέρθηκε και στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης την οποία χαρακτήρισε «πολιτικά επίκαιρη και κοινωνικά αναγκαία» και προσέθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο. Με πρωτοβουλίες για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, με προτάσεις νόμου και συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, μεταξύ των κομμάτων του προοδευτικού χώρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να είναι η κινητήρια και ηγέτιδα δύναμη για τη δημιουργία μιας προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο επικεφαλής του, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του μεγαλύτερου κόμματος του χώρου, οφείλει να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας συνεννόησης. Πορευόμαστε συντεταγμένα και στη βάση του αιτήματος της προοδευτικής βάσης. Η αυτοτέλεια του κόμματος μας είναι δεδομένη. Τα σενάρια ρευστοποιήσεις δε μας αφορούν».

Επίσης, αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φυσικά, δεν μπορεί να περιμένει τις εξελίξεις σε άλλα κόμματα». «Οφείλει να ασκεί με ακόμα πιο δυναμικό τρόπο τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα κι έξω από τη βουλή. Στην κατεύθυνση αυτή, κινούνται οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για την κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών» σημειώνει και επισημαίνει: «Κεντρική θέση σε αυτές τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, κατέχει η θεσμική ανάγκη διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων».

Ξεκαθάρισε ότι οι μόνοι πόροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η κρατική χρηματοδότηση, προσθέτοντας πως στο πλαίσιο αυτό οφείλει να ανατάξει τα οικονομικά του, σε συνάρτηση με τους περιορισμένους του πόρους. «Σε αυτή την κατεύθυνση, πάρθηκε και η εξαιρετικά δύσκολη και δυσάρεστη απόφαση για την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλου της “Αυγής”, σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της Αυγής που ενέκρινε το εκτελεστικό γραφείο. Τα οικονομικά προβλήματα των κομματικών μέσων είναι γνωστά από καιρό. Η “Αυγή” είναι πολύτιμη για την ιστορία της Αριστεράς και του λαού μας. Γι’ αυτό είναι επιβεβλημένη η κατοχύρωση και αναβάθμιση του κυριακάτικου φύλλου της, καθώς και η ενίσχυση της ψηφιακής της έκδοσης, στο πλαίσιο ενός συνολικού και βιώσιμου σχεδίου για την αναδιάρθρωση και την οικονομική βιωσιμότητα των Μέσων, με διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ένα σχέδιο το οποίο, για να επιτύχει τους στόχους του, θα πρέπει να εμπλέξει τα μέλη και τους φίλους μας, τους αναγνώστες και τους ακροατές» ανέφερε η κυρία Σβίγκου.

Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε με αναφορά στην πορεία προς το συνέδριο: «Η Κεντρική Επιτροπή ορίζει Επιτροπή για τις Καταστατικές Αλλαγές για το συνέδριο του Οκτωβρίου. Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει αρχές Σεπτέμβρη για να εγκρίνει το σχέδιο των καταστατικών αλλαγών και να ορίσει Επιτροπή απόφασης και Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, καθώς και το χρονοδιάγραμμα για τον προσυνεδριακό διάλογο, την εκλογή συνέδρων και την ημερομηνία συνεδρίου. Η εκλογή νέων οργάνων θα λάβει χώρα αμέσως μετά το Συνέδριο».

Related posts

Ο Μητσοτάκης ανεβάζει «ντεσιμπέλ» για τα εθνικά θέματα με φόντο το Σκοπιανό – Η ΝΔ σε τροχιά 2019

wp-needuser

Δείτε live: Μητσοτάκης: Αναζητούμε πόρους για να επεκτείνουμε το πρόγραμμα «Σπίτι μου»

timesadmin

Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση για «το τίποτα» γιατί δεν έχει να πει τίποτα

James Rollner

ΝΔ: Συνέδριο συσπείρωσης και εκλογικής εγρήγορσης στο Ζάππειο – Παρούσες όλες οι «φυλές» και οι γενιές

James Rollner

Aυτοδιοικητικές εκλογές: Στο 10,7% η συμμετοχή μέχρι τις 11:30, μειωμένη κατά 3 μονάδες σε σχέση με τον α’ γύρο

timesadmin

Έντι Ράμα: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την ομιλία του στο Γαλάτσι – Επί ποδός περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί

James Rollner