Συρίγος:-Η-Ουκρανία-πολεμά-μόνη-της-–-Ας-το-έχουμε-υπόψη-μας-στην-Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρίγος: Η Ουκρανία πολεμά μόνη της – Ας το έχουμε υπόψη μας στην Ελλάδα

Τους τρεις στόχους του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, που είναι ουδετερότητα και αφοπλισμός της χώρας και εκδίωξη του προέδρου Ζελένσκι, ανέλυσε ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Πιο αναλυτικά ο καθηγητής ανέφερε:

Πρώτος στόχος του Πούτιν είναι η Ουκρανία να θεωρηθεί ολόκληρη ως ουδέτερη. Πρόκειται για ένα καθεστώς αφοπλισμού, που επιβάλλεται συνήθως σε χώρες που έχουν χάσει πόλεμο. Είναι η αποστρατιωτικοποίηση για την οποία μίλησε ο Ρώσος πρόεδρος και σημαίνει αφοπλισμό, δεν θα έχει δηλαδή στρατεύματα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci4yokjzxdxl)

Δεύτερος στόχος είναι να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία δεν θα μπει μέσα σε οποιονδήποτε συνασπισμό, δηλαδή θα έχει ένα καθεστώς σαν της Ελβετίας το οποίο ισχύει από το 1815. Να σημειωθεί ωστόσο ότι η Ελβετία έχει στρατό.

Τρίτος στόχος, είναι η λεγόμενη αποναζιστικοποίηση για την οποία μίλησε ο Πούτιν και την εκδίωξη των ναζί από την εξουσία, εννοώντας ως ναζί τον νομίμως εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Ουκρανία αυτή τη στιγμή πολεμά μόνη της, ας το έχουμε υπόψη μας

Ο Άγγελος Συρίγος στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι η Ουκρανία αυτή τη στιγμή πολεμά μόνη της και τόνισε ότι αυτό θα πρέπει να το έχουμε υπόψη μας και στην Ελλάδα ώστε να γνωρίζουμε καλά, ότι «δεν θα έρθουν Λουξεμβουργιανοί πεζοναύτες να πολεμήσουνε στο Καστελόριζο, εμείς θα πολεμάμε».

Όπως είπε ο καθηγητής, στην Τουρκία υπάρχει ένα αυταρχικό καθεστώς όπως και στη Ρωσία και οι ηγεσίες των δύο χωρών έχουν την ίδια αντίληψη.

Επισημαίνοντας ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά μεγέθη, καθώς οι δυνατότητες του Ερντογάν είναι πολλοστημόριο των ρωσικών, ενώ και η Ελλάδα δεν είναι Ουκρανία, έκανε ορισμένους παραλληλισμούς, πολύ χαρακτηριστικούς στις ενέργειες των δύο ηγετών.

Ο Πούτιν θέλει να διορθώσει το ιστορικό λάθος που ο ίδιος θεωρεί ότι έγινε από τη Σοβιετική Ένωση με τη δημιουργία της Ουκρανίας. Θεώρει ότι δεν υπάρχει Ουκρανία.

Ειδήσεις σήμερα:Ο Στίβεν Κινγκ για την εισβολή στην Ουκρανία: «Δεν στέκεσαι δίπλα, όταν ένα μεγάλο παιδί σπάει στο ξύλο ένα μικρό»

Ποια είναι τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας

Σον Πεν: Βρίσκεται στην Ουκρανία για να γυρίσει ντοκιμαντέρ για τη ρωσική εισβολή

Related posts

Στενός συνεργάτης Φώφης Γενννηματά: «Ήταν ένας άγγελος στην κόλαση της πολιτικής ζωής»

timesadmin

«Να αποτελέσει παράδειγμα η Ελβετία για τις χώρες που αγνοούν το Διεθνές Δίκαιο» διεμήνυσε ο Δένδιας

timesadmin

Πρόταση δυσπιστίας: Απουσίαζε από την ψηφοφορία ο Ανδρέας Πάτσης

timesadmin

Ενόχληση στο ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις Λάσπα για τις drag queens – Ποιοι αντέδρασαν

timesadmin

Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ παρουσίασε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές

timesadmin

Qatargate: Κοντά στην άρση ασυλίας 3 ευρωβουλευτές -Φύλλο και φτερό οι επαφές των ευρωσοσιαλιστών

timesadmin