Συνεδριάζουν-ΝΑΤΟ-και-ηγέτες-των-“27”-στις-24-Μαρτίου-για-Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεδριάζουν ΝΑΤΟ και ηγέτες των “27” στις 24 Μαρτίου για Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συμμετάσχει “κατά πάσα πιθανότητα” στη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες στις 24 Μαρτίου με αντικείμενο συζήτησης τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της ΕΕ, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος θα βρίσκεται ήδη εκεί για τη έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Πηγές είπαν στο Reuters τη Δευτέρα ότι ο Μπάιντεν αναμένεται να συμμετάσχει με τους ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 23 Μαρτίου για να συζητήσουν τον πόλεμο που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα.

Τα κεντρικά γραφεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ βρίσκονται στις Βρυξέλλες.

Συνάντηση των ηγετών του ΝΑΤΟ στις 24 Μαρτίου

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες στις 24 Μαρτίου για να συζητήσουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έγραψε ο επικεφαλής της συμμαχίας στο Twitter. 

“Συγκάλεσα μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 24 Μαρτίου στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ”, έγραψε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. “Θα ασχοληθούμε με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία καθώς και με την ισχυρή υποστήριξή μας προς την Ουκρανία και την περαιτέρω ενίσχυση της αποτροπής και άμυνας του ΝΑΤΟ. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσουν να είναι μαζί”, αναφέρει. 

I have convened an extraordinary Summit on 24 March at #NATO HQ. We will address #Russia’s invasion of #Ukraine, our strong support for Ukraine, and further strengthening NATO’s deterrence & defence. At this critical time, North America & Europe must continue to stand together.

— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) March 15, 2022

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στις 24 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από ---

Related posts

Γερμανία: Σε ιστορικό χαμηλό ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της GfK

timesadmin

Χιού Πιλ (BoE): Στόχος η μείωση του πληθωρισμού χωρίς να δημιουργηθεί αχρείαστος πόνος στην οικονομία

timesadmin

Γαλλία: Προβλήματα στις μετακινήσεις στο Παρίσι καθώς απεργούν οι εργαζόμενοι στο μετρό

timesadmin

Νότια Κορέα: Στρατιώτης άνοιξε πυρ καρά λάθος κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα

timesadmin

Αυστραλία: Το κόστος ζωής στο κέντρο της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των αυριανών βουλευτικών εκλογών

timesadmin

Άτυπη Σύνοδος των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία

timesadmin