Συναντήθηκαν-Τσούνης-Παναγιωτόπουλος:-«Σε-υψηλό-επίπεδο-οι-αμυντικές-σχέσεις-Ελλάδας-–-ΗΠΑ»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήθηκαν Τσούνης-Παναγιωτόπουλος: «Σε υψηλό επίπεδο οι αμυντικές σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ»

Τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνης (George James Tsunis) δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τις συνομιλίες, που διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, αναδείχθηκε το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδος και ΗΠΑ, η οποία εδράζεται σε κοινές αξίες και σε ισχυρή φιλία μεταξύ των δύο χωρών και των λαών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίσθηκε η σημασία της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) και ο ρόλος της Ελλάδας ως σταθερού, αξιόπιστου και διαχρονικού συμμάχου των ΗΠΑ για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης συζητήθηκαν η κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή και υπογραμμίσθηκε η ανάγκη πλήρους σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας, ως θεμελιώδους προϋπόθεσης για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και συνεργασίας.

Τέλος στη συνάντηση επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος της ομογένειας στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.

Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο Twitter:

«Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή υποδέχθηκα σήμερα στο @Hellenic_MOD τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ @USAmbassadorGR. Αναδείχθηκε μεταξύ άλλων το υψηλό επίπεδο της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάφας – ΗΠΑ και η σημασία της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA).»

Ειδήσεις σήμερα«Ονειρικό» παρουσιάζει τον γάμο του με τον Καρολάιν ο Αναγνωστόπουλος – «Ποτέ δεν υπάρχει βία μεταξύ μας»Αυτό είναι το σπίτι που «μπούκαραν» οι διαρρήκτες πριν από την καταδίωξη στον Διόνυσο – Δείτε φωτογραφίεςΑΠΘ: Συνεχίζονται οι εργασίες μετά τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια

Related posts

Κικίλιας: Ψηφιακό «πάσο» έως και 300 ευρώ για όσους θέλουν να επισκεφτούν Εύβοια και Σάμο

timesadmin

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν οι επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος

timesadmin

Δόμνα Μιχαηλίδου: Όταν πήγα να παραλάβω το γραφείο μου στο υπουργείο, μου έδειξαν τη γραμματεία

timesadmin

Τουρκία: Το σήμα με την γαλοπούλα που έκανε… Τούρκους τους γείτονες

timesadmin

Επίτιμη δημότης Σύμης ανακηρύχθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

timesadmin

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ιδρύει νέο πολιτικό κόμμα

timesadmin