Συνήγοροι-οικογένειας-Κυριακής-Γρίβα:-Θα-ζητήσουμε-ακρόαση-από-την-Εισαγγελέα-του-Αρείου-Πάγου
ΕΛΛΑΔΑ

Συνήγοροι οικογένειας Κυριακής Γρίβα: Θα ζητήσουμε ακρόαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Οι συνήγοροι της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων όπου η κοπέλα είχε ζητήσει βοήθεια, θα υποβάλουν αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Γεωργία Αδειλίνη και θα ζητήσουν ακρόαση από την ίδια, ώστε να ελεγχθεί ο «περίεργος τρόπος», όπως τονίζουν, λειτουργίας του Τμήματος Ακροάσεων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, υπό την σημερινή Διεύθυνσή του και να δοθεί ρητή εντολή για έρευνα παντός υπευθύνου όσο ψηλά κι εάν αυτός βρίσκεται.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου των συνηγόρων της οικογένειας του θύματος, Έλενας Τζούλη και Γιάννη Απατσίδη, εδώ και έναν μήνα περίπου ζήτησαν με αίτηση που υπέβαλαν, να κληθούν για να συνεισφέρουν στοιχεία στην ΕΔΕ σε βάρος αστυνομικών. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν δεν τους απάντησαν, αγνοώντας έτσι την ίδια την μητέρα, «μία μητέρα που εξαιτίας των Αρχών έχει καταρρεύσει ψυχολογικά και βρίσκεται στο μεταίχμιο ζωής και θανάτου» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε ότι εκδόθηκε πόρισμα της ΕΔΕ με επιλεκτική διαρροή και επιλεκτικές πειθαρχικές διώξεις ζητήσαμε από την Εισαγγελία Ακροάσεων να μας χορηγηθεί ο φάκελος της ΕΔΕ. Η αίτησή μας στηρίζεται στο Νόμο στην Ηθική και στην πάγια Νομολογία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Παρόλα αυτά, μετά από μέρες περίσκεψης -ωσάν το αίτημά μας να μην γίνεται αντιληπτό πόσο εύλογο είναι- η αίτησή μας απορρίφθηκε ως δήθεν πρόωρη. Πόσοι μήνες, μέρες, δευτερόλεπτα, κλάσματα δευτερολέπτων, πρέπει να περάσουν μετά από την κτηνώδη αυτή πράξη και τις ντροπιαστικές ενέργειες της Αστυνομίας, ώστε η Εισαγγελία να πατάξει αυτά τα φαινόμενα και να μην συμμετέχει έστω κατ’ αποτέλεσμα εάν όχι ενεργά στην περιχαράκωση;» προσθέτουν.

Αναλυτικά στο δελτίο Τύπου της κ. Τζούλη και του κ. Απατσίδη αναφέρονται τα εξής:

«Εδώ και έναν μήνα περίπου ζητήσαμε με αίτηση που υποβάλαμε, να κληθούμε για να συνεισφέρουμε στοιχεία στην ΕΔΕ σε βάρος αστυνομικών. Ουδέποτε μας απάντησαν, αγνοώντας έτσι, όχι εμάς, αλλά την ίδια την μητέρα, μία μητέρα που εξαιτίας των Αρχών έχει καταρρεύσει ψυχολογικά και βρίσκεται στο μεταίχμιο ζωής και θανάτου.

Αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε ότι εκδόθηκε πόρισμα της ΕΔΕ με επιλεκτική διαρροή και επιλεκτικές πειθαρχικές διώξεις ζητήσαμε από την Εισαγγελία Ακροάσεων να μας χορηγηθεί ο φάκελος της ΕΔΕ. Η αίτησή μας στηρίζεται στο Νόμο στην Ηθική και στην πάγια Νομολογία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Παρόλα αυτά, μετά από μέρες περίσκεψης -ωσάν το αίτημά μας να μην γίνεται αντιληπτό πόσο εύλογο είναι- η αίτησή μας απορρίφθηκε ως δήθεν πρόωρη.

Πόσοι μήνες, μέρες, δευτερόλεπτα, κλάσματα δευτερολέπτων, πρέπει να περάσουν μετά από την κτηνώδη αυτή πράξη και τις ντροπιαστικές ενέργειες της Αστυνομίας, ώστε η Εισαγγελία να πατάξει αυτά τα φαινόμενα και να μην συμμετέχει έστω κατ ‘ αποτέλεσμα εάν όχι ενεργά στην περιχαράκωση;

Είναι αυτονόητο ότι πλέον θα υποβάλουμε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Γεωργία Αδειλίνη και θα ζητήσουμε ακρόαση από την ίδια, ώστε να ελεγχθεί ο περίεργος τρόπος -κατά κοινή παραδοχή- λειτουργίας του Τμήματος Ακροάσεων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, υπό την σημερινή Διεύθυνσή του, και να δοθεί ρητή εντολή για έρευνα παντός υπευθύνου όσο ψηλά κι εάν αυτός ευρίσκεται και όσο από Ψηλά κι εάν καθοδηγεί τις εξελίξεις.

Η μητέρα της Κυριακής Γρίβα δεν θα ξεχάσει ποτέ. Εμείς ως συνήγοροί της θα φροντίσουμε να μην ξεχάσει κανείς».

Ειδήσεις σήμερα:

Τι είπαν Μητσοτάκης και Ερντογάν «πριβέ» στη ροτόντα του Λευκού Παλατιού – Τα επόμενα ραντεβού μετά την Άγκυρα

Eurovision 2024: Γιατί η φετινή διοργάνωση θα μείνει αξέχαστη – Τα τραγούδια, τα παρατράγουδα και ο διχασμός

Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν τετραπλασιασμό δασμών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από Κίνα και περιμένουν τα αντίποινα

Related posts

Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης για τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού: «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη διαδικασία»

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Σπαραγμός στην κηδεία της 50χρονης που κατασπάραξαν τα σκυλιά – «Είμαι εδώ», έλεγε ο πατέρας της

timesadmin

«Μίνωας»: Ξεκινά η μεγάλη άσκηση στην Κρήτη με σενάρια υψηλού βαθμού δυσκολίας για σεισμούς 6,4 και 7,3 Ρίχτερ

timesadmin

40ος Μαραθώνιος: Χιλιάδες δρομείς κατέκλυσαν την Αθήνα για τα 10 χλμ – Δείτε φωτογραφίες

timesadmin

Λήμνος: Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας – Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές

timesadmin

Εξαφάνιση ανηλίκων: Βρέθηκε η μια από τις 16χρονες που είχαν εξαφανιστεί από το Παγκράτι

timesadmin