Συνάντηση-του-προέδρου-του-ΕΒΕΑ-με-τον-πρόεδρο-του-ΔΗΣΥ-Αβέρωφ-Νεοφύτου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση του προέδρου του ΕΒΕΑ με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Στη συνάντηση παρέστησαν η Α’ Αντιπρόεδρος, Σοφία Εφραίμογλου-Κουνενάκη, ο Γενικός Γραμματέας, Μπάμπης Μωραΐτης και το μέλος ΔΣ και πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, Χάρης Λαμπρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι προοπτικές των δύο οικονομιών, ενώ ο κ. Μπρατάκος ενημέρωσε τον κ. Νεοφύτου για την τρέχουσα κατάσταση στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 

“Η Ελλάδα και η Κύπρος διατηρούν σταθερές οικονομικές σχέσεις, με την Ελλάδα να αποτελεί τον δεύτερο εξαγωγικό προορισμό των κυπριακών προϊόντων, αλλά και τον κύριο εξαγωγέα προς την κυπριακή αγορά. Ακόμη και υπό τις αντίξοες συνθήκες τις πανδημίας, δεν υπήρξαν σημάδια κόπωσης. Σημαντικό όμως ζητούμενο παραμένει να συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στις μεταξύ μας συναλλαγές, ώστε να διατηρούνται και να αυξάνονται τα αμοιβαία οφέλη και στο μέλλον. Και αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από την ενθάρρυνση νέων συνεργασιών σε κλάδους διαφορετικούς των πρώτων υλών, όπως είναι για παράδειγμα ο τομέας των υπηρεσιών”, τόνισε. 

Related posts

Συνάντηση Άδωνι Γεωργιάδη με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης του Μπαχρέιν

timesadmin

Στη Ρωσία ο Κ. Σκρέκας για φθηνό αέριο

timesadmin

Βουλή: Την Τρίτη ξεκινά η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τους Πρότυπους Τουριστικούς Προορισμούς

timesadmin

ΥΠΟΙΚ: Πίστωση 742.310,59 ευρώ σε 97 δικαιούχους της Κρατικής Αρωγής σε σεισμόπληκτες περιοχές

timesadmin

Ποιοι τουρίστες ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα

timesadmin

Νομοσχέδιο με πέντε αλλαγές στον ΕΦΚΑ

timesadmin