Συνάντηση-του-καγκελάριου-Σολτς-με-τους-ηγέτες-της-Λιθουανίας-και-της-Πολωνίας
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση του καγκελάριου Σολτς με τους ηγέτες της Λιθουανίας και της Πολωνίας

“Να σταματήσει αμέσως κάθε στρατιωτική δράση, να αποσύρει άνευ όρων τις ένοπλες δυνάμεις και τον στρατιωτικό εξοπλισμό της από ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας και να σεβαστεί πλήρως την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της”, καλούν τη Ρωσία ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι, οι οποίοι συναντήθηκαν νωρίτερα απόψε στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της καγκελαρίας, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κατάσταση που επικρατεί μέσα και γύρω από την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την πολεμική επιθετικότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας εναντίον της Ουκρανίας, ενώ επαίνεσαν την “γρήγορη και αποφασιστική” αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη δέσμη κυρώσεων που ψηφίστηκε χθες, Παρασκευή, και αντιπροσωπεύει “νέα ποιότητα” σε έκταση και βάθος. Συμφώνησαν επίσης ότι χρειάζεται να αποφασιστούν επιπλέον στοχευμένα και αποτελεσματικά μέτρα.

Ο καγκελάριος και οι ηγέτες της Λιθουανίας και της Πολωνίας τόνισαν ακόμη ότι πρέπει να ενισχυθεί η ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ---

Related posts

AstraZeneca: “Εξετάζουμε την ανθεκτικότητα της νέας μετάλλαξης στο εμβόλιο”

timesadmin

Γερμανία: Ικανοποίηση για ΕΚΤ, απαισιοδοξία για πληθωρισμό

timesadmin

Twitter: Ο Μασκ ανήρτησε tweet με ανεπιβεβαίωτες φήμες για την επίθεση στον σύζυγο της Πελόζι

timesadmin

Στήριξη με αντίτιμο light εποπτεία από ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα

timesadmin

Υεμένη: Οι αντιμαχόμενες πλευρές συμφωνούν σε παράταση της εκεχειρίας για δύο μήνες

timesadmin

Barkin: Η Fed πρέπει να ομαλοποιήσει την πολιτική της όσο πιο γρήγορο μπορεί

timesadmin