ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σακελλαροπούλου με την Πρόεδρο της Σλοβενίας – Δυτικά Βαλκάνια και κλιματική κρίση στο επίκεντρο

Συνάντηση Σακελλαροπούλου με την Πρόεδρο της Σλοβενίας – Δυτικά Βαλκάνια και κλιματική κρίση στο επίκεντρο

Συνάντηση Σακελλαροπούλου με την Πρόεδρο της Σλοβενίας – Δυτικά Βαλκάνια και κλιματική κρίση στο επίκεντρο

Με την Πρόεδρο της Σλοβενίας Νατάσα Πιρτς Μούσαρ συναντήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο του Bled Strategic Forum.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Νατάσα Πιρτς Μούσαρ επιβεβαίωσαν το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας και Σλοβενίας κατά τη συνάντησή τους και μεταξύ άλλων οι δύο Πρόεδροι αναφέρθηκαν στη σημασία της ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ παράλληλα τόνισαν την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, με συντονισμό και αλληλεγγύη.

Στη συνέχεια, ακολούθησε δείπνο εργασίας μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Σημειώνεται ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετέχει στο Bled Strategic Forum, που πραγματοποιείται στην ομώνυμη πόλη της Σλοβενίας.

«Βρίσκομαι στη Σλοβενία για να συμμετάσχω στο Bled Strategic Forum, μετά από πρόσκληση της Προέδρου Νατάσα Πιρτς Μουσάρ. Το θέμα στο οποίο θα επικεντρωθούμε αφορά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νεολαία», δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Ρόμπερτ Γκολόμπ και η υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Τάνια Φάγιον.

«Σκοπεύω να αναφερθώ στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, που λαμβάνει όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς και στη φυγή των νέων, ειδικά των πλέον μορφωμένων, προς χώρες με περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης», σημείωσε η ΠτΔ.

Αναφερόμενη στην ανταλλαγή απόψεων που θα υπάρξει με εκπροσώπους της νεολαίας από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, η κ. Σακελλαροπούλου επισήμανε πως «θα είναι εποικοδομητική και θα συμβάλει προς την κατεύθυνση ανάληψης δράσεων αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών».

Στη συνέχεια, η κ. Σακελλαροπούλου παρακολούθησε τη συζήτηση που διεξήχθη με τη συμμετοχή πρωθυπουργών βαλκανικών χωρών και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Related posts

Γιώργος Τσίπρας: Αν θέλει ο Χρήστος Σπίρτζης, ας πάει στο ΠΑΣΟΚ

timesadmin

Το troll «Πεν Νταλαούρα» κατά Σκουρλέτη: Ηθικός αυτουργός της χυδαίας επίθεσης – Ο Κασσελάκης να θέσει εκτός ΣΥΡΙΖΑ τους υπονομευτές

timesadmin

Υπουργείο Εσωτερικών: Σε λειτουργία νέα εφαρμογή για τη διαφάνεια στις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών

timesadmin

Κατρίνης: «Ανυπεράσπιστοι οι πολίτες στην πλημμύρα αυξήσεων και ανατιμήσεων στην αγορά»

timesadmin

Μητσοτάκης: Τελεσίγραφο σε Ράμα για Μπελέρη

timesadmin

Κασσελάκης για Ισραήλ: Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες για στήριξη των θυμάτων του πολέμου

timesadmin