Συνάντηση-Μητσοτάκη-Χαρακόπουλου:-Μέτρα-περαιτέρω-στήριξης-των-πολιτών-για-την-ακρίβεια-των-καυσίμων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Χαρακόπουλου: Μέτρα περαιτέρω στήριξης των πολιτών για την ακρίβεια των καυσίμων

«Με χαρά άκουσα ότι επίκειται νέο πακέτο μέτρων για τη στήριξη των καταναλωτών» στον τομέα των καυσίμων δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πέραν της ενεργειακής ακρίβειας, ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στις έντονες ζημίες που προκάλεσαν οι πρόσφατες χαλαζοπτώσεις και βροχοπτώσεις, επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη για την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης των παραγωγών.

Επίσης, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την ανάγκη ίδρυσης Πρότυπου σχολείου στη Λάρισα, ένα αίτημα που ο κ. Μητσοτάκης άκουσε θετικά.

«Η χώρα έχει την τύχη να είναι στο πηδάλιο της εξουσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια παρατεταμένα δύσκολη συγκυρία. Η υπερδιετής πανδημία και οι σοβαρές συνέπειες που αυτή είχε για την οικονομική και κοινωνική ζωή, ο ανιστόρητος αναθεωρητισμός και η κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας, η εκτόξευση των τιμών της ενέργειας και οι παρενέργειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία, συνιστούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ προκλήσεων που ο πρωθυπουργός διαχειρίζεται με σχέδιο, μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Ταυτόχρονα, παρά το φόρτο εργασίας, τείνει πάντα ευήκοον ους στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, που μεταφέρουν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της κοινωνίας. Άλλωστε, στην προηγούμενη συνάντησή μας στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ενημέρωση που του έκανα, επιλήφθηκε και δρομολόγησε την επίλυση του υδατικού προβλήματος των Φαρσάλων με τον φράγμα της Σκοπιάς, που οσονούπω περνά από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ», δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. 

Κόστος παραγωγής και ζημιές

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «στο πλαίσιο αυτό, έγινε και η σημερινή μας συνάντηση, κατά την οποία έθεσα ζητήματα, που θεωρώ καίρια για τους κατοίκους της Λάρισας. Πρώτον, την εκτίναξη των τιμών στα καύσιμα και τις επιπτώσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό και με χαρά άκουσα ότι επίκειται νέο πακέτο μέτρων για τη στήριξη των καταναλωτών. Ενημέρωσα, επίσης, τον πρόεδρο για τις δυσκολίες που έχουν προκαλέσει στον αγροτικό κόσμο οι επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και των επιβεβλημένων κυρώσεων που έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ. Η αύξηση των τιμών της ενέργειας, των ζωοτροφών και των λιπασμάτων δημιουργούν ένα αρνητικό πλέγμα για την αγροτική παραγωγή. Ασφαλώς, τα μέτρα ενίσχυσης που έχουν έως σήμερα ληφθεί, διαμορφώνουν μια ασπίδα προστασίας για το αγροτικό εισόδημα, η οποία, είμαι βέβαιος ότι, θα ενισχυθεί περαιτέρω από τις αποφάσεις που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, αναφέρθηκα στις έντονες ζημίες που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις και βροχοπτώσεις και την ανάγκη επίσπευσης των εκτιμήσεων και αποζημιώσεων των παραγωγών.

Πρότυπο σχολείο στη Λάρισα

Τέλος ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για τη ανάγκη ίδρυσης Πρότυπου σχολείου στην Λάρισα. Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο έχει τεθεί από καιρό, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί. Το Πρότυπο σχολείο, ωστόσο, που είναι ένας επιτυχημένος εκπαιδευτικός θεσμός, όπως ομολογούν πλέον, ακόμη και οι φανατικότεροι αντίπαλοί του από την αξιωματική αντιπολίτευση που σπεύδουν να κατευθύνουν προς αυτό τα παιδιά τους, δεν είναι δυνατόν να λείπει από έναν τόσο μεγάλο πληθυσμιακά νομό, όπως είναι αυτός της Λάρισας. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης άκουσε θετικά το αίτημα, καθώς η αριστεία είναι βασικός μοχλός κοινωνικής κινητικότητας».

Ειδήσεις σήμερα:Συνελήφθη για απάτη ανώτερο στέλεχος της Aeroflot στη Ρωσία- Πρόκειται για τον υπεύθυνο για τις αγορές αεροσκαφών

«Απέτυχα να δώσω τέλος στη ζωή μου», ο συζυγοκτόνος της φαρμακοποιού στην Καβάλα σπάει τη σιωπή του

Κυλιόμενη αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την έκδοση του εμβολίου της Pfizer κατά της Omicron

Related posts

Βουλή: Στις 10 η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις

timesadmin

«Turkaegean»: Η Τουρκία «πουλάει» τουρισμό στο Αιγαίο με ελληνικές αρχαιότητες και… μπουζούκι

timesadmin

Μητσοτάκης: Ζήτησε «καλόπιστο διάλογο» με το Ηνωμένο Βασίλειο για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

timesadmin

Μητσοτάκης: Αύξηση της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη λόγω κρίσης – Παράταση λιγνιτικών μονάδων έως το 2028

timesadmin

Ζουράρις: Δεν έπρεπε να γίνουν φέτος παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη

timesadmin

Μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: Να φροντίσει η Άγκυρα να υπάρχει ηρεμία

timesadmin