Συνάντηση Μεντβέντεφ-με-την-ηγεσία-των-αυτονομιστών-στο-Ντονμπάς
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Μεντβέντεφ με την ηγεσία των αυτονομιστών στο Ντονμπάς

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, συνοδευόμενος από κορυφαίους αξιωματούχους της χώρας του, ταξίδεψε σήμερα στην αποσχισθείσα περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, ζητώντας από τους ηγέτες των αυτονομιστών ενίσχυση των δεσμών με τη Μόσχα.

Είναι η σπουδαιότερη αντιπροσωπεία που στέλνει η Μόσχα στην ανατολική Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Σε μήνυμα που ανήρτησε στο Telegram, ο Μεντβέντεφ αναφέρει ότι “είχε συνομιλίες για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά προτεραιότητα για την ασφάλεια των “Δημοκρατιών” του Ντονμπάς, κατόπιν εντολής του (Ρώσου) προέδρου” Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην εναρμόνιση της νομοθεσίας” των αυτονομιστικών περιοχών με αυτήν της Ρωσίας, καθώς και στην επισκευή των υποδομών και στην προετοιμασία των σχολείων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, συμπλήρωσε.

Τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνόδευσαν μεταξύ άλλων ο εκ των κορυφαίων συμβούλων του Πούτιν, ο Σεργκέι Κιριένκο, ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ και ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2008 έως το 2012 και στη συνέχεια πρωθυπουργός από το 2012 έως το 2020, είναι σήμερα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Σήμερα συναντήθηκε με τον αυτονομιστή ηγέτη του Λουχάνσκ, τον Λεονίντ Πασέτσνικ και τον αυτονομιστή ηγέτη του Ντονέτσκ, τον Ντενίς Πουσίλιν. Η Ρωσία έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο “Λαϊκών Δημοκρατιών”, κάτι που δεν έχει κάνει η διεθνής κοινότητα.

Η επίσκεψη Μεντβέντεφ έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία εντείνεται η ανησυχία ότι η Μόσχα προετοιμάζει την προσάρτηση μεγάλων τμημάτων της Ουκρανίας. Οι αυτονομιστικές αρχές στην ανατολική Ουκρανία ζητούν ανοικτά την ενσωμάτωσή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία και οι φιλορωσικές κατοχικές διοικήσεις στον ουκρανικό νότο ετοιμάζονται να διοργανώσουν σχετικά δημοψηφίσματα.

Πηγή: ---

Related posts

Στην Ουκρανία την Πέμπτη ο Ερντογάν – Ποια μηνύματα θα μεταφέρει στον Ζελένσκι

timesadmin

Μετά από 100 ημέρες πολέμου, ο Πούτιν υπολογίζει στην αδιαφορία του κόσμου

timesadmin

Τουρκία: Στη φυλακή παραμένει ο Οσμάν Καβάλα όσο διαρκεί η δίκη του

timesadmin

Γερμανικός Τύπος: Οι δύσκολες σχέσεις Βουλγαρίας – Β.Μακεδονίας

timesadmin

Γερμανία: Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας διόρθωσαν τα προβλήματα μετά την προειδοποίηση για πανευρωπαϊκό “χάος” στους αιθέρες

timesadmin

Γερμανία-Ρ. Χάμπεκ: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα πλήξουν σκληρά και τη γερμανική οικονομία

timesadmin