Συνάντηση-Κικίλια-–-Καραμανλή-για-την-ουκρανική-κρίση-και-την-προετοιμασία-της-τουριστικής-περιόδου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κικίλια – Καραμανλή για την ουκρανική κρίση και την προετοιμασία της τουριστικής περιόδου

Μια πρώτη αποτίμηση των επιπτώσεων της ουκρανικής κρίσης στους τομείς ευθύνης τους έκαναν ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, οι κ.κ. Κικίλιας και Καραμανλής αναφέρθηκαν και στη στενή συνεργασία των δύο Υπουργείων για την άρτια προετοιμασία της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των δύο Υπουργών:

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον συνάδελφο και φίλο, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, για την επίσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Τουρισμού και για τη συνεργασία μας που βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Κάναμε μια πρώτη αποτίμηση της κρίσης η οποία έχει προκύψει μετά τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία και πώς αυτή επηρεάζει τους τομείς ευθύνης μας.

Συνεργαζόμαστε για την προετοιμασία, η οποία γίνεται από τους χειμερινούς μήνες, για τη μέγιστη δυνατή επίτευξη των στόχων μας σε ό,τι έχει να κάνει με το τουριστικό προϊόν, που είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και φυσικά περνάει μέσα από τις αεροπορικές και οδικές διασυνδέσεις.

Κύριε Υπουργέ, ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνεργασία, τόσο για τη δύσκολη περίοδο που περνάμε τώρα, όσο και για την ευοίωνη που ακολουθεί τους επόμενους μήνες, σε ό,τι έχει να κάνει με τα έσοδα από τον ελληνικό Τουρισμό που θα φτάσουν στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική οικογένεια.

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Να ευχαριστήσω κι εγώ τον καλό φίλο, τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια για την καλή συνεργασία που είχαμε σήμερα.

Ο λόγος της επίσκεψης εδώ, στο Υπουργείο Τουρισμού, είναι διττός.

Πρώτον, πρέπει να κάνουμε μια γρήγορη αποτίμηση της ουκρανικής κρίσης και το πώς αυτή επηρεάζει το τουριστικό προϊόν της χώρας και τις αερομεταφορές. Έχουμε συμφωνήσει ότι θα είμαστε σε διαρκή επαφή, για να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν.

Και δεύτερον, επειδή το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την τουριστική σεζόν.

Όπως πολύ σωστά είπε ο Υπουργός Τουρισμού, το 85% των επισκεπτών μας χρησιμοποιεί τις αερομεταφορές. Είναι πολύ σημαντικό τα αεροδρόμιά μας και όλο το σύστημα της αεροναυτιλίας μας να είναι έτοιμο να δεχθεί, θέλουμε να ελπίζουμε, μια χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό Τουρισμό.

Εμείς, ως Υπουργείο Μεταφορών και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όποια ζητήματα παρουσιαστούν σε μία καλοκαιρινή περίοδο που θέλουμε να πιστεύουμε ότι πραγματικά θα είναι μία πολύ καλή σεζόν για τον ελληνικό Τουρισμό και την ελληνική Οικονομία.

Αυτή η συνάντηση δεν σταματάει εδώ. Θα έχουμε διαρκή επαφή τα δύο Υπουργεία, έτσι ώστε να επιλύουμε προβλήματα που μπορεί να ανακύπτουν.  

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιώτες να πείσουν τα «ναζιστικά τάγματα» να παραδοθούν

Αποκάλυψη για την οικογένεια στην Πάτρα – Ο παππούς της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε πνίξει τη γιαγιά της το 1964!

Στα 15.909 τα νέα κρούσματα, 433 διασωληνωμένοι, 63 οι θάνατοι

Related posts

Αντιδράσεις για την επιμονή Σκουρλέτη να ζητάει «δήλωση μετανοίας» από τον Λακόπουλο

timesadmin

Απειλές για εισβολή στη Θεσσαλονίκη και ψεύδη για το μεταναστευτικό από στελέχη του Ερντογάν

timesadmin

Χατζηδάκης: Ψηφιακή κάρτα εργασίας τον Ιούνιο του 2023 σε τουρισμό και εστίαση

timesadmin

Προσχέδιο συμπερασμάτων: Oι Ρώσοι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία να λογοδοτήσουν, ζητά η ΕΕ

timesadmin

ΗΠΑ: Το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων επιβεβαιώνουν αύριο στο Λευκό Οίκο Μητσοτάκης και Μπάιντεν

timesadmin

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα θα είναι ανοιχτές οι κάλπες την Κυριακή

timesadmin