Συνάντηση-Ερντογάν-με-τον-πρωθυπουργό-του-Κοσόβου-Άλμπιν-Κούρτι
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Ερντογάν με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι

Με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι, συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ.

Από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: “Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία και το Κοσσυφοπέδιο επικεντρώθηκαν στον στόχο της αύξησης του όγκου των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Τουρκίας και του Κοσσυφοπεδίου, ο οποίος είναι περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια, πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, και ότι υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης των σχέσεων σε πολλούς τομείς, ιδίως στην αμυντική βιομηχανία”.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Κοσσυφοπέδιο σε κάθε τομέα, αναμένονται όμως βήματα από το Κοσσυφοπέδιο, ιδίως στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Είπε ακόμη ότι η χαλάρωση των εντάσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας είναι ευπρόσδεκτη, αλλά είναι σημαντικό να υπάρξει συγκεκριμένη πρόοδος στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση ο πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε και στον πόλεμο στη Γάζα, λέγοντας ότι “για να τερματιστούν οι σφαγές που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα, θα πρέπει να αυξηθεί η διεθνής πίεση στο Ισραήλ, να υποστηριχθεί η λύση των δύο κρατών και να υποστηριχθεί ενεργά η Παλαιστίνη”.

Πηγή: Α-

Related posts

ΕΕ: Μεταρρυθμίζει την αγορά ηλεκτρικού για να ενισχύσει τις πηγές ενέργειας που δεν παράγουν αέρια του θερμοκηπίου

timesadmin

Πολωνία: Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις των οδηγών φορτηγών στα σύνορα με την Ουκρανία

timesadmin

ΔΠΔ: Εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για δύο ανώτερους Ρώσους διοικητές

timesadmin

Το Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο εδάφους-εδάφους στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας

timesadmin

Ισραήλ: Ματαιώθηκε σχέδιο δολοφονίας του υπουργού Εθνικής Ασφαλείας

wp-needuser

Ισραήλ: Δύο πρώην όμηροι κατέθεσαν για τη “σεξουαλική κακοποίηση” που υπέστησαν στα χέρια της Χαμάς

timesadmin