Συνάντηση-εργασίας-για-τον-euroasia-interconnector
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση εργασίας για τον EuroAsia Interconnector

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στην Αθήνα μεταξύ στελεχών της ελληνικής Αρχής και της αντίστοιχης ισραηλινής με θέμα την υλοποίηση του έργου EuroAsia Interconnector για την ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ. 

Συγκεκριμένα, από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος Β’ της Αρχής, Δημήτριος Φούρλαρης, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΡΑΕ και ο καθηγητής Θεόδωρος Τσακίρης, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην τριμερή ομάδα έργου για τον EuroAsia Interconnector. Την ισραηλινή πλευρά εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ηλεκτρισμού, Yoav Katsavoy, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας του Ισραήλ, Shiki Fisher και η Προϊσταμένη του Τμήματος Εξωτερικών Υποθέσεων, Σχεδιασμού Πολιτικής και Στρατηγικής του Υπουργείου Ενέργειας του Ισραήλ, Orit Ganor.

Τη συνάντηση απασχόλησε, επίσης, η λειτουργία των αγορών ηλεκτρισμού των δύο χωρών και παρουσιάστηκαν οι μεσοπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι που έχουν τεθεί σε κάθε χώρα στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης με βιώσιμους όρους.

Related posts

Χρ. Τριαντόπουλος: Καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ – Πάνω από ένα εκατ. ευρώ το ποσό που αφορά τη Μαγνησία

timesadmin

ΕΣΠΑ: Εγκρίθηκε από την Ε.Ε. νέο πρόγραμμα ύψους €4,16 δισ.

timesadmin

PwC: Ανάγκη για υπερεντατικοποίηση του ρυθμού μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

timesadmin

Οικονομικό Επιμελητήριο: Τέσσερις παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρξουν αδικίες κατά την επιστροφή ποσών της επιστρεπτέας

timesadmin

Γεωργαντάς στον ΣΕΒΤ: “Τα ελληνικά προϊόντα διαφημίζουν τη χώρα μας στο εξωτερικό”

timesadmin

Γ. Στύλιος: Μετασχηματισμός της γεωργίας μέσα από την αξιοποίηση των τεχνολογιών

timesadmin