Συνάντηση-Δούκα-με-τους-προέδρους-ΓΣΕΒΕΕ-και-ΕΕΑ:-Στόχος-και-δέσμευσή-μας-να-σταθούμε-δίπλα-στις-μικρομεσαίες-επιχειρήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δούκα με τους προέδρους ΓΣΕΒΕΕ και ΕΕΑ: Στόχος και δέσμευσή μας να σταθούμε δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά και τον πρόεδρο του ΕΕΑ Γιάννη Χατζηθεοδοσίου είχαν σήμερα στο δημαρχείο ο Χάρης Δούκας και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινόχρηστων Χώρων Θωμάς Γεωργιάδης. Ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε τους εκπροσώπους του εμπορο-βιοτεχνικού κόσμου να συνεργαστούν, για να αντιμετωπιστούν και να αποτραπούν φαινόμενα παραβατικότητας και εγκληματικών ενεργειών, όπως αυτά που εξιχνιάστηκαν πρόσφατα.

Ο κ. Δούκας παρουσίασε αναλυτικά τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος έχει ήδη δρομολογήσει μια σειρά ενέργειες με σκοπό την απρόσκοπτη και με διαφάνεια αδειοδότηση και λειτουργία των καταστημάτων, καθώς και τον έλεγχο που πρέπει να διενεργούν οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες. Αυτές αφορούν:

– Στην καθολική αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος του δήμου, μέσω του οποίου θα υπάρξει πλήρης χαρτογράφηση των καταστημάτων που λειτουργούν, την άδεια που διαθέτει κάθε κατάστημα, καθώς και τους όρους λειτουργίας του.

– Στη δραστική αλλαγή της Κανονιστικής των καταστημάτων, που θα θεσπίζει αυστηρούς όρους ίδρυσης και λειτουργίας.

– Στην υποχρέωση των επαγγελματιών να αναρτούν στην είσοδο των καταστημάτων τους QR Code, με την άδεια λειτουργίας, τον ακριβή χώρο που τους έχει παραχωρηθεί για τα τραπεζοκαθίσματα και το σχετικό σχέδιο που θα έχει εκπονηθεί από μηχανικό. Οι ελεγκτές του δήμου εφοδιασμένοι με tablets θα μπορούν να πραγματοποιούν ηλεκτρονικούς ελέγχους και να εντοπίζουν επί τόπου τις παραβάσεις, οι οποίες αυτόματα θα καταγράφονται στο πληροφοριακό σύστημα του δήμου. Τον έλεγχο αυτό θα μπορούν να κάνουν και οι πολίτες με τα κινητά τους τηλέφωνα.

«Στόχος μας και δέσμευσή μας, είναι να συνεργαστούμε για να σταθούμε δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στα καταστήματα, να σπάσουμε το απόστημα της διαφθοράς. Γι’ αυτό και ανακοινώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε νέα Κανονιστική, που θα έχει πολύ αυστηρότερους όρους για τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόσθεσε: «Ανακοινώνουμε, επίσης, ότι θα αναβαθμίσουμε το πληροφοριακό μας σύστημα για την αποτελεσματικότερη και με μεγαλύτερη διαφάνεια, διαδικασία των ελέγχων. Και επειδή, όπως όλοι ξέρουμε, το απόστημα δεν είναι μόνο στην Αθήνα, είναι πανελλαδικό. Γι’ αυτό, επανακαταθέτουμε στο υπουργείο Εσωτερικών την πρότασή μας για την αυστηροποίηση των όρων λειτουργίας των καταστημάτων».

Από τη δική του μεριά, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς δήλωσε: «Είμαστε εδώ μαζί με τον δήμαρχο και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας για εύρυθμη λειτουργία της αγοράς μέσα από κανόνες. Κανόνες που θα διασφαλίζουν τους επαγγελματίες και ιδιαίτερα του κλάδου της εστίασης, με προτάσεις και λύσεις που θα επεξεργαστούμε από κοινού με τον δήμο της Αθήνας, τόσο για τη θωράκιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων, αλλά ταυτόχρονα της δημόσιας περιουσίας και της εύρυθμης λειτουργίας των καταστημάτων».

Και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επισήμανε: «Μαζί με τη ΓΣΕΒΕΕ και τον δήμαρχο της Αθήνας, θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για να σταματήσουν όλες αυτές οι αυθαιρεσίες, που είναι σε βάρος της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης, όχι μόνο του δήμου της Αθήνας, αλλά κάθε περιοχής της χώρας. Καλούμε κάθε επαγγελματία να μη συνεχίσει να δέχεται αυτές τις καταστάσεις, να καταγγείλει στον δήμο και στους φορείς κάθε έκνομη ενέργεια. Με όλες μας τις δυνάμεις, θα φροντίσουμε ώστε αυτά τα φαινόμενα να σταματήσουν, επιτέλους, στη χώρα μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Σε θερινή έξαρση, τετραπλασιάστηκαν οι νοσηλευόμενοι – Έως πότε θα διαρκέσει

Καιρός – Θοδωρής Κολυδάς: Γιατί θα ανέβει και άλλο η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

Ανησυχία για τους Εβραίους στην Ευρώπη, αντιμέτωποι με κύμα αντισημιτισμού λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Related posts

Η κυβέρνηση λέει «ναι» σε οργανωμένο διάλογο με τους αγρότες, αλλά χωρίς κλειστές εθνικές οδούς

timesadmin

Γεραπετρίτης: «Έχουμε κοινό συμφέρον να προωθήσουμε το διεθνές δίκαιο της θάλασσας»

timesadmin

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Στις 11 το πρωί της Παρασκευής η ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή

protothema.gr

Στέφανος Κασσελάκης: Έχω προθεσμία μέχρι την 1η Ιουλίου για να υποβάλω πόθεν έσχες

timesadmin

Ποιοι και πότε θα πάρουν το «κοινωνικό μέρισμα» από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

protothema.gr

Πέτρος Κόκκαλης: Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του «Κόσμου»

protothema.gr