Συμφωνία-του-Β.-Κικίλια-με-την-der-touristik-για-την-επιμήκυνση-της-τουριστικής-περιόδου-το-2022
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία του Β. Κικίλια με την DER Touristik για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου το 2022

Τα πλάνα για αύξηση των προορισμών στην Ελλάδα και του αριθμού των επισκεπτών παρουσίασε ο CEO του γερμανικού συμφερόντων ομίλου DER Touristik, Soren Hartman σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

Ο όμιλος, ο οποίος το 2021 παρουσίασε αύξηση 16% σε σχέση με το 2019 στον αριθμό επισκεπτών που έφερε στην Ελλάδα, φιλοδοξεί το 2022 να παρουσιάσει περαιτέρω αύξηση 20% με στόχο να προσελκύσει συνολικά από όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται τους 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι 500.000 από τη γερμανική αγορά.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να δοθεί περαιτέρω έμφαση στην προσέλκυση μέσω και συνδιαφήμισης τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, γεγονός που θα συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο Όμιλος Der Touristik αποτελεί τον τουριστικό βραχίονα του γερμανικού κολοσσού REWE με κύκλο εργασιών που προσεγγίζει τα 75 δισ. ευρώ, αποτελείται από δεκάδες εταιρείες στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη ενώ έχει εξαγοράσει μεταξύ άλλων και τον Tour Operator “Apollo” που εξειδικεύεται στην Ελλάδα για τις σκανδιναβικές αγορές.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως “εργαζόμαστε μεθοδικά για να φωτίσουμε περισσότερους προορισμούς, να επεκτείνουμε την περίοδο, να βελτιώσουμε τα οικονομικά μεγέθη της χώρας, να παράξουμε αξία για την μέση ελληνική οικογένεια”.

- Α-

Related posts

Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Συντηρητική η πρόβλεψη για ανάπτυξη 6,1% το 2021 – Οι τρείς κίνδυνοι για το 2022

timesadmin

ΦΠΑ και εισόδημα αύξησαν κατά 526 εκατ. ευρώ τα έσοδα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου

timesadmin

Μειωμένη κατά 30% τουλάχιστον η φετινή παραγωγή κρόκου Κοζάνης- Λήψη μέτρων ζητούν οι παραγωγοί

timesadmin

Γιατί βλέπει νέα κόκκινα δάνεια η Τράπεζα της Ελλάδος

timesadmin

Παράταση για την υποβολή δικαιολογητικών υπαγωγής αυθαιρέτων

timesadmin

ΓΣΕΕ για νομοσχέδιο e-ΕΦΚΑ: Δεν νοείται εκσυγχρονισμός δίχως διαφάνεια και κοινωνικό έλεγχο

timesadmin