Συμφωνία-Ιράν-–-ΗΠΑ-για-“ταυτόχρονη-απελευθέρωση-κρατουμένων”
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία Ιράν – ΗΠΑ για “ταυτόχρονη απελευθέρωση κρατουμένων”

Χώρα της περιοχής μεσολάβησε ανάμεσα στο Ιράν και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την “ταυτόχρονη απελευθέρωση κρατουμένων”, μετέδωσε το ιρανικό Nournews λίγη ώρα αφού η Τεχεράνη αποφυλάκισε τον ιρανοαμερικανό επιχειρηματία Σιαμάκ Ναμάζι για μία εβδομάδα η οποία μπορεί να είναι ανανεώσιμη.

“Τις τελευταίες εβδομάδες διεξάγονταν εντατικές διαπραγματεύσεις με την μεσολάβηση χώρας της περιοχής για την απελευθέρωση ιρανών και αμερικανών κρατουμένων”, μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων. “Δισεκατομμύρια δολάρια από τους παγωμένους εξαιτίας των κυρώσεων των ΗΠΑ λογαριασμούς του Ιράν θα αποδεσμευθούν σύντομα”, προανήγγειλε επίσης το πρακτορείο.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Σιαμάκ Ναμάζι, ο οποίος ήταν φυλακισμένος επί επτά χρόνια, ανακοίνωσε ότι ο πελάτης του πήρε άδεια από την περιώνυμη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης για μία εβδομάδα, η οποία μπορεί να ανανεωθεί.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στέφαν Ντούγιαριτς ανακοίνωσε ότι ο πατέρας του Σιαμάκ, ο Μπακέρ Ναμάζι, έλαβε άδεια για να εγκαταλείψει το Ιράν για ιατρικούς λόγους.

Ο Μπακέρ Ναμάζι καταδικάστηκε στο Ιράν για “συνεργασία με εχθρική κυβέρνηση” το 2016 σε φυλάκιση 10 ετών. Οι ιρανικές αρχές τον απελευθέρωσαν για λόγους υγείας το 2018 και έκλεισαν την υπόθεσή του το 2020, μετατρέποντας την ποινή του, αλλά απαγορεύοντάς του την έξοδο από την χώρα.

Ο γιος του Σιαμάκ καταδικάστηκε με την ίδια κατηγορία και φυλακίστηκε στην φυλακή Εβίν το 2015. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει χαρακτηρίσει τις κατηγορίες αβάσιμες.

Πηγή: Α-

Related posts

Επαγγελματική κρίση στις μεταφορές: ποιος θα οδηγήσει τα φορτηγά στην Ευρώπη;

timesadmin

Home Depot: Καλύτερα του αναμενομένου έσοδα και κέρδη στο β’ τρίμηνο

timesadmin

Απειλές Ερντογάν σε Φινλανδία-Σουηδία: Να αντιληφθούν τις υποσχέσεις τους αλλιώς η ένταξή τους δεν θα φτάσει στη βουλή μας

timesadmin

Κομισιόν: Σχέδιο για μείωση των εισαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία κατά 80%

timesadmin

Βρετανία: Ο Τζόνσον ακύρωσε τη γαμήλια δεξίωση στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία

timesadmin

H SpaceX του Μασκ θα εκτοξεύσει 5 ακόμη αποστολές αστροναυτών προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

timesadmin