Συμμετοχή-του-Χρ.-Σταϊκούρα-στη-διάσκεψη-των-Ηνωμένων-Εθνών-για-την-κλιματική-αλλαγή-cop26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμμετοχή του Χρ. Σταϊκούρα στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP26

Για τη Γλασκώβη αναχωρεί σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις αυριανές εργασίες της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP26, οι οποίες αφορούν την προώθηση “πράσινης” και αειφόρου οικονομικής πολιτικής, με στόχο να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να περιοριστεί το οικολογικό αποτύπωμα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

 

O κ. Σταϊκούρας θα είναι ένας από τους περίπου 20 Υπουργούς Οικονομικών – μέλη της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε κλειστή συνάντηση με θέμα τον συντονισμό δράσεων, ώστε οι χρηματοοικονομικές ροές να ευθυγραμμιστούν με τους στόχους της Συμφωνίας των Παρισίων για το κλίμα και η κλιματική διάσταση να ενσωματωθεί στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επίσης οι επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. David Malpass, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κα. Kristalina Georgieva και του Δικτύου Κεντρικών Τραπεζών και Εποπτικών Αρχών για ένα Πράσινο Χρηματοοικονομικό Σύστημα (NGFS) κ. Frank Elderson.

 

Ακόμη, ο Υπουργός Οικονομικών θα λάβει μέρος, μεταξύ άλλων, στις συζητήσεις για τη συμβολή των κεντρικών τραπεζών και των ρυθμιστικών αρχών στην επίτευξη του στόχου για μηδενικές εκπομπές ρύπων και για τη διαχείριση του κινδύνου της κλιματικής αλλαγής στον χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς και σε εκδήλωση για την ανακοίνωση του Διεθνούς Συμβουλίου Προτύπων Βιωσιμότητας (International Sustainability Standards Board) του ιδρύματος Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (International Financial Reporting Standards – IFRS).

Related posts

Νέος υποδιοικητής Οικονομικών του ΕΦΚΑ ο Νίκος Χουρδάκης

timesadmin

Στις Βρυξέλλες αύριο ο Χρ. Σταϊκούρας για τη συζήτηση της 12ης Έκθεσης Αξιολόγησης των θεσμών

timesadmin

Αισθητή μείωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για ακίνητα – Η ακτινογραφία της αγοράς

timesadmin

Τι αλλάζει στις ηλεκτρονικές πληρωμές από τις 10 Δεκεμβρίου

timesadmin

Σε συζητήσεις για πρόσθετες ποσότητες φυσικού αερίου από τον αγωγό ΤΑΡ η Ελλάδα

timesadmin

Το στίγμα της πανδημίας σε εργασιακά και οικονομία

timesadmin