“Συμμαχία”-9-χωρών-της-Λατινικής-Αμερικής-εναντίον-του-οργανωμένου-εγκλήματος
ΚΟΣΜΟΣ

“Συμμαχία” 9 χωρών της Λατινικής Αμερικής εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος

Υπουργοί και αξιωματούχοι εννέα κρατών της νότιας Αμερικής επισημοποίησαν χθες Πέμπτη τη “στρατηγική συμμαχία” συνεργασίας στον αγώνα εναντίον του διακρατικού οργανωμένου εγκλήματος, κατά τη διάρκεια συνόδου που οργάνωσε η βραζιλιάνικη κυβέρνηση.

Οι αντιπρόσωποι της Βολιβίας, της Γουιάνας, του Ισημερινού, της Κολομβίας, της Ουρουγουάης, της Παραγουάης, του Περού και του Σουρινάμ, καθώς και της οικοδέσποινας Βραζιλίας, υπογράμμισαν την “προτεραιότητα” που εννοούν να δώσουν στον αγώνα εναντίον των εγκληματικών δραστηριοτήτων και την ανάγκη να υπάρξουν “συντονισμένες ενέργειες”, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του βραζιλιάνικου υπουργείου Δικαιοσύνης και Ασφάλειας αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Αργεντινή και η Χιλή ήταν παρούσες, αλλά δεν υπέγραψαν το έγγραφο, που επικυρώθηκε από τον γενικό γραμματέα της Ιντερπόλ, τον Γιούργκεν Στοκ, και τον εκτελεστικό γραμματέα της Αμεριπόλ, τον Μάρτσιου Νούνες ντε Ολιβέιρα.

Ο βραζιλιάνος υπουργός Δικαιοσύνης και Ασφάλειας Άντερσον Τόχις μίλησε για “στρατηγική συμμαχία εναντίον του εγκλήματος (…) που μεγεθύνει το παραδοσιακό σύστημα αστυνομικής παρακολούθησης”, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στις συνομιλίες που θα συνεχιστούν και σήμερα στην Μπραζίλια.

Η συμμαχία αυτή σκοπό να “διευρυνθεί η ανταλλαγή πληροφοριών που θα επιτρέψουν να διαγιγνώσκονται και να προλαμβάνονται με πιο επαρκή τρόπο τα διακρατικά εγκλήματα”.

Οι αντιπρόσωποι των εννέα χωρών συμφώνησαν να συναντώνται ανά εξάμηνο.

- ---

Related posts

Νέες κυρώσεις σε βάρος Ρωσίας και Λευκορωσίας ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

timesadmin

Βρετανία: Ο Τζόνσον κατηγορείται ότι έδωσε προτεραιότητα σε… ζώα κατά την εκκένωση της Καμπούλ

timesadmin

Κολομβία: 21 στρατιωτικοί ομολόγησαν ότι εκτελούσαν αμάχους και τους παρουσίαζαν ως αντάρτες

timesadmin

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τουλάχιστον έναν “πύραυλο άγνωστου τύπου”

timesadmin

Ουκρανία: Η ΙΑΕΑ ζήτησε να επισκεφθεί τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

timesadmin

Βέλγιο: Επιπλέον περιορισμοί για να ανακοπεί η εξάπλωση της Όμικρον

timesadmin