Συγγνώμη-ζήτησε-ο-Μπόρις-Τζόνσον-από-τη-Βασίλισσα-για-το-“κορονοπάρτι”-την-παραμονή-της-κηδείας-του-πρίγκιπα-Φίλιππου
ΚΟΣΜΟΣ

Συγγνώμη ζήτησε ο Μπόρις Τζόνσον από τη Βασίλισσα για το “κορονοπάρτι” την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου

Η Ντάουνινγκ Στριτ, δηλαδή η πρωθυπουργική κατοικία στη Βρετανία, εξέδωσε επίσημη απολογία προς το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, μετά και τις νέες πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα, για δύο κορονοπάρτι που έγιναν στον “αριθμό 10” τη νύχτα πριν την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου.

Η μάζωξη στον κήπο της πρωθυπουργικής οικίας πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου του 2021 και όπως αποκάλυψε η Telegraph, κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ η χώρα ήταν σε εθνικό πένθος, με τον εκπρόσωπο του Μπόρις Τζόνσον να δηλώνει ότι “είναι πολύ λυπηρό που αυτό έγινε σε περίοδο εθνικού πένθους”.

Ο Τζόνσον φαίνεται να μην συμμετείχε στο νέο διπλό κορονοπάρτι, ωστόσο αντιμετωπίζει καταιγισμό επικρίσεων για παραβίαση των κανονισμών για την Covid από το ίδιο του το γραφείο.

Πολύ βαρύ το κλίμα για τον Τζόνσον

Αποτελεί κοινό μυστικό πως πλέον η κυβέρνηση Τζόνσον βρίσκεται σε οριακή κατάσταση μετά την ακόμη σοβαρότερη αποκάλυψη περί πραγματοποίησης δύο ταυτόχρονων πάρτι σε διαφορετικά σημεία της πρωθυπουργικής κατοικίας την ημέρα πριν την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου.

Ήταν μάλιστα εκείνη η μέρα όπου η χώρα βρίσκονταν σε πένθος και τη βασίλισσα Ελισάβετ να συγκινεί τον βρετανικό λαό με τη στάση της.

Οι νέες αποκαλύψεις την Παρασκευή, και μάλιστα από τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Telegraph, αφορούν σε δύο πάρτι με ποτά, εν μέσω περιορισμών κατά του κορoνοϊού τον περασμένο Απρίλιο στον αριθμό 10 της Οδού Ντάουνινγκ.

Στις 16 Απριλίου, όταν ομολογουμένως έλαβαν χώρα τα πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία υπήρχε απαγόρεσυη συγκέντρωσης ατόμων σε κλειστούς χώρους, ενώ την επόμενη μέρα, έγινε εν μέσω εθνικού πένθους καθώς θα γινόταν την επομένη η κηδεία του από ημέρες νεκρού συζύγου της βασίλισσας. Ο δε κ. Τζόνσον βρισκόταν στην εξοχική του κατοικία.

Ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Τζέιμς Σλακ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητεί συγγνώμη για τα περιστατικά, για τα οποία αναλαμβάνει και την πλήρη ευθύνη.

Πηγή: TheTOC.gr

Related posts

Η Gazprom δεν έχει κλείσει χωρητικότητα για εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal για τις 25 Δεκεμβρίου

timesadmin

Κερδοφόρο το εμβόλιο της Astrazeneca το τρίτο τρίμηνο, με τη φαρμακοβιομηχανία να ποντάρει στις νέες παραγγελίες

timesadmin

Alstom: Υπερδιπλασιάστηκαν οι πωλήσεις στο εξάμηνο

timesadmin

Κίνα: Η πόλη Σιάν σε lockdown για 5η ημέρα

timesadmin

Παγκόσμια Τράπεζα: Η κλιματική αλλαγή θα εκτοπίσει εκατομμύρια κατοίκους της Αν. Αφρικής έως το 2050

timesadmin

Ο κόσμος ετοιμάζεται για δεύτερα Χριστούγεννα με πανδημία

timesadmin