Στόλτενμπεργκ:-Προσπαθούμε-ως-nato-για-“ενιαία-ανταπόκριση”-στις-τουρκικές-ανησυχίες-για-Σουηδία-Φινλανδία
ΚΟΣΜΟΣ

Στόλτενμπεργκ: Προσπαθούμε ως NATO για “ενιαία ανταπόκριση” στις τουρκικές ανησυχίες για Σουηδία-Φινλανδία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:38

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε την Πέμπτη ότι η Συμμαχία βρίσκει “ενιαίο τρόπο” ανταπόκρισης στις τουρκικές ανησυχίες για το ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο μπλοκ των 30 χωρών, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Την Τετάρτη, Στοκχόλμη και Ελσίνκι είχαν δηλώσει ότι συνεχίζουν τον διάλογο με την Άγκυρα για τα ζητήματα που θέτει η τελευταία και με βάση τα οποία εμφανίζεται έτοιμη να “μπλοκάρει” την ενταξιακή πορεία των δύο χωρών.

Για την ένταξη μιας χώρας στο NATO χρειάζεται η έγκριση τόσο των κυβερνήσεων, όσο και κοινοβουλευτικών σωμάτων και των 30 χωρών-μελών της Συμμαχίας.

Σύμφωνα με τον γ.γ., ο Πούτιν με τις ενέργειες και τις κινήσεις του κατάφερε να λάβει ως απάντηση “περισσότερο NATO”, μετά και τις αιτήσεις ένταξης των δύο βορειοευρωπαϊκών χωρών.

Όσον αφορά τις εξελίξεις επί του πεδίου στον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία κατά της Ουκρανίας, ο κ. Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι επαφίεται στους Ουκρανούς και μόνο σε αυτούς το κατά πόσον θα ήθελαν να παραχωρήσουν έδαφος στη Ρωσία προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τόνισε ότι οι δυτικές χώρες πρέπει να προετοιμαστούν για έναν μακροχρόνιο “πόλεμο φθοράς” στην Ουκρανία.

“Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι μακροπρόθεσμα. Γιατί αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο πόλεμος αυτός έχει γίνει πλέον ένας πόλεμος φθοράς”, τόνισε ο Στόλτενμπεργκ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Related posts

Πληρώνει με ρούβλια τις λήξεις ομολόγων η Ρωσία με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για στάση πληρωμών σε λίγες ημέρες

timesadmin

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε 5 Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας

timesadmin

Bloomberg: Το Κρεμλίνο θα συνεχίσει την πίεση με το φυσικό αέριο στην Ευρώπη

timesadmin

Το σφοδρό νέο κύμα κορονοϊού διπλασιάζει τον αριθμό αποτεφρώσεων νεκρών στο Κίεβο

timesadmin

Η Κομισιόν κινεί διαδικασία επί παραβάσει κατά πέντε χωρών, σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών ποινικού μητρώου

timesadmin

Το Λονδίνο τάσσεται υπέρ της ενότητας για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τη μετανάστευση

timesadmin