Στο-Συμβούλιο-Εξωτερικών-Υποθέσεων-της-ΕΕ-τη-Δευτέρα-ο-Δένδιας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ τη Δευτέρα ο Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα, 11 Απριλίου, στο Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τον περαιτέρω συντονισμό δράσεων των κρατών – μελών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Επιπλέον, θα συζητηθεί η πρωτοβουλία “Global Gateway” για την προώθηση της συνδεσιμότητας στην ψηφιοποίηση, την ενέργεια και τον τομέα των μεταφορών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπό το λήμμα «Τρέχουσες Υποθέσεις» θα γίνει συζήτηση για τα Δυτικά Βαλκάνια, τις εξελίξεις σε Λιβύη, Μάλι και Υεμένη, καθώς και τη Σύγκληση Συμβουλίου Συνεργασίας ΕΕ με Ισραήλ.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας πρόκειται να ενημερώσει τους ομολόγους του για τον Διάλογο Υψηλού Επιπέδου για τον Ινδο – Ειρηνικό, που προγραμματίζεται να λάβει χώρα στην Πράγα, στις 13 και 14 Ιουνίου. Στη συνάντηση, εκτός από τα κράτη – μέλη και τους θεσμούς της ΕΕ, θα προσκληθούν εκπρόσωποι χωρών του Ινδο – Ειρηνικού, των ΗΠΑ και του Καναδά.

Στο πλαίσιο του ΣΕΥ, ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει με τους Ευρωπαίους ομολόγους του σε γεύμα εργασίας με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ισλανδίας και της Νορβηγίας,όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.Ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το κελί της Πισπιρίγκου στον ΚορυδαλλόΆγρια δολοφονία στην Τήνο: 90χρονος σκότωσε τον διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας«Η προτεραιότητά του είναι ο εαυτός του», λένε επιστήμονες που αναλύουν την τελευταία συνέντευξη του Μάνου Δασκαλάκη

Related posts

Μητσοτάκης: Γράφει Iστορία ο Πετρούνιας με το έκτο χρυσό μετάλλιο

timesadmin

Ουκρανία – Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη του ΕΛΚ: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε τον ιστορικό αναθεωρητισμό με τη χρήση βίας»

timesadmin

Οικονόμου: «Υγειονομικά και μόνο τα κριτήρια για την εισαγωγή σε ΜΕΘ»

timesadmin

Δένδιας: Η πρόληψη μελλοντικών πανδημιών πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητά μας

timesadmin

Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας – Λιβάνου – Κύπρου στον τομέα της Διασποράς

timesadmin

Σακελλαροπούλου: Η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας συνιστά πρόκληση για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση

timesadmin