Στο-ΣτΕ-οι-οδηγοί-ταξί-για-την-τοποθέτηση-αυτοκόλλητου-σήματος-με-το-οποίο-θα-γνωστοποιείται-ότι-διατίθεται-pos
ΕΛΛΑΔΑ

Στο ΣτΕ οι οδηγοί ταξί για την τοποθέτηση αυτοκόλλητου σήματος με το οποίο θα γνωστοποιείται ότι διατίθεται POS

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση των οδηγών Ταξί με την κυβέρνηση για την τοποθέτηση ειδικού αυτοκόλλητου σήματος στο πίσω δεξί τζάμι του οχήματος, με το οποίο θα γνωστοποιείται στους πελάτες ότι διατίθεται μηχανάκι POS προκειμένου να καταβάλλεται το κόμιστρο μέσω τραπεζικής, κ.λπ. κάρτας.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και Αγοραίων, οι Σύνδεσμοι Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Οχημάτων με Μετρητή  Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Μυτιλήνης και ο Σύνδεσμος Ραδιοταξί.

Όλοι στρέφονται κατά της από 1ης Αυγούστου 2024 απόφασης του υπουργού Εθνικής Οικονομίας που υποχρεώνει όλους τους οδηγούς ταξί να τοποθετούν στο πίσω δεξιό τμήμα του παρμπρίζ ειδικό σήμα διαστάσεων 25×12 το οποίο θα γνωστοποιεί στα ελληνικά και αγγλικά η κατοχή και χρήση  POS.

Ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί η επίμαχη υπουργική απόφαση, η οποία μεταξύ των άλλων προβλέπει ότι η μη τοποθέτηση του επίμαχου σήματος στο μπαμπριζ, αυτομάτως μεταφράζεται σε πρόστιμό των 1.000 ευρώ.

Οι Ομοσπονδίες, κ.λπ. υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση παραβιάζει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία 2014/45/ΕΕ), τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία η υπουργική απόφαση.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας η τοποθέτηση του σήματος στο πίσω δεξί τζάμι του οχήματος. Και αυτό γιατί, εμποδίζει τον οπτικό έλεγχο από το κάθισμα του οδηγού, προξενεί βλάβη στους υαλοκαθαριστήρες, κ.λπ.

Related posts

Οι πρωταθλητές του Team Future της bwin στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

timesadmin

ΟΑΚΑ: Αποκτά τον δικό του σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας

timesadmin

Υπουργείο Υγείας: Εντατικοί υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολεία και κυλικεία

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση ο 14χρονος που έπεσε χθες από ταράτσα πολυκατοικίας κάνοντας παρκούρ

timesadmin

Έκθεση εικόνας και τεχνολογίας IMAGE + TECH & PHOTOVISION 2024

timesadmin

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

timesadmin