Στο-Κίεβο-ο-αντιπρόεδρος-της-Κομισιόν-Μαργαρίτης-Σχοινάς
ΚΟΣΜΟΣ

Στο Κίεβο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς

Στο Κίεβο βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς για να συζητήσει και να ενισχύσει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης, της νεολαίας και του πολιτισμού.

Ο κ. Σχοινάς θα επισκεφθεί νοσοκομείο παίδων μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Κομαρίδα.

Η Κομισιόν τονίζει ότι η ΕΕ υποστηρίζει άμεσα την Ουκρανία στον τομέα της υγείας μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και μέσω της σύνδεσης της Ουκρανίας στο πρόγραμμα EU4Health.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής θα συμμετάσχει στην επαναλειτουργία ενός σχολείου μαζί με τον υπουργό Παιδείας και Επιστημών της Ουκρανίας, Σερχίι Σκάρλετ, για τον εορτασμό της πρώτης ημέρας της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ θα συναντηθεί με τον Ρουσλάν Στέφαντσουκ, πρόεδρο του ουκρανικού κοινοβουλίου.

Θα έχει επίσης συνομιλίες με τον υπουργό Πολιτισμού της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Τκασένκο σχετικά με τη διατήρηση και προστασία της ουκρανικής πολιτιστικής κληρονομιάς και σχετικά με τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες δράσεις της ΕΕ που προετοιμάζονται για την παροχή περαιτέρω βοήθειας στους Ουκρανούς καλλιτέχνες, επαγγελματίες του πολιτισμού και πολιτιστικούς οργανισμούς.

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν αναπτύξει ήδη στενή σχέση με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος ήταν ο τελευταίος Επίτροπος της ΕΕ που είχε επισκεφθεί την χώρα πριν από τη ρωσική εισβολή. Ειδικότερα, την 28η Οκτωβρίου είχε βρεθεί στην Οδησσό και εν συνεχεία στο Κίεβο όπου είχε συναντήσει τον Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

- ---

Related posts

Τα υψηλότερα μηνιαία κέρδη στην ιστορία της σημείωσε η Διώρυγα του Σουέζ

timesadmin

Πρώτες διεθνείς επιπτώσεις της “υπόθεσης Καϊλή”

timesadmin

Οι πιλότοι της Lufthansa ψηφίζουν για απεργία

timesadmin

Γ. Στόλτενμπεργκ: Ενισχύουμε την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ με 40.000 στρατιώτες

timesadmin

Το Ημερολόγιο της Μαριούπολης: Η φρίκη του πολέμου μέσα από τα μάτια ενός 8χρονου αγοριού

timesadmin

Κρίσιμο το επόμενο διήμερο για τις ευρωπαϊκές αγορές λόγω Ντράγκι

timesadmin