Στο-Ειδικό-Δικαστήριο-θα-προσκομίσει-το-κινητό-του-ο-Καλογρίτσας-για-να-αποδειχθεί-το-γνήσιο-των-sms-με-τον-Παππά
ΕΛΛΑΔΑ

Στο Ειδικό Δικαστήριο θα προσκομίσει το κινητό του ο Καλογρίτσας για να αποδειχθεί το γνήσιο των SMS με τον Παππά

Στη διάθεση του Ειδικού Δικαστηρίου έθεσε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, το κινητό τηλέφωνό του προκειμένου να αποδειχθεί η γνησιότητα των sms που έχει ανταλλάξει με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ των συνηγόρων του επιχειρηματία.

Στην ένσταση του Γιάννη Μαντζουράνη συνηγόρου του κ. Παππά ότι τα sms που έχουν κατατεθεί στο δικαστήριο είναι πλαστά και παράνομα αποδεικτικά μέσα, ο συνήγορος του επιχειρηματία Ανδρέας Λοβέρδος μετέφερε στο δικαστήριο την πρόθεση του εντολέα του, να προσκομίσει ο ίδιος το κινητό του τηλέφωνο στα μέλη του δικαστηρίου για να αποδείξει ότι τα sms με τον Νίκο Παππά είναι γνήσια. Και πρόσθεσε ότι αυτά ουδέποτε αμφισβητήθηκαν από βουλευτή οποιουδήποτε κόμματος κατά την προανακριτική διαδικασία της Βουλής.

Αναλυτικότερα, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε:

«Θυμίζω η Βουλή έδωσε το πόρισμα της τον Ιούλιο 2021. Τώρα έχουμε 2023.

Ο κ. Παππάς από το 2016 που έγινε ο διαγωνισμός ακούει για αυτά τα sms και δεν αντέδρασε. Δεν είπε ποτέ ότι είναι πλαστά κ.λπ. Άφησαν οι δικηγόροι του τα χρόνια να περνάνε και να τίθενται ενώπιον αρχών τέτοια στοιχεία; Ουδέποτε τα αμφισβήτησε. Έπρεπε να ζητήσει από το Ηλεκτρονικό Εγκλημα στοιχεία, να πάει σε πραγματογνώμονες κ.λπ. Δεν έχουν τόσα χρόνια πει ούτε λέξη.

Έφυγε από τη Βουλή και πήγε στον ανακριτή. Δεν είναι δυνατό να δεχθώ, ότι τα πέντε sms που θεμελιώνουν τα επιχειρήματα μας, και κάνουν χρήση, τα προσβάλλουν τώρα.

Το έκτο sms που φέραμε εδώ, το φέραμε προς ενίσχυση των επιχειρημάτων μας. Δεν καταθέσαμε τα υπόλοιπα, γιατί ο εντολέας μας είπε να περιοριστούμε στα αναγκαία.

Από το ημερολόγιο της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα προκύπτει η ακρίβεια του sms. Η σελίδα αυτή αποδεικνύει ότι έγινε το ραντεβού με τον Aρτεμίου. Ο Καλογρίτσας δίνει το κινητό του στη διάθεσή σας. Υπεύθυνοι είναι η άλλη πλευρά που τόλμησε να ψελλίσει ότι είναι πλαστό.

Το λέω από τώρα αν βγουν όλες οι συνομιλίες δεν θα έχουμε την ευθύνη. Εγώ δεν το πίστευα, όταν τα διάβασα. Έχω μεγάλη εμπειρία στην πολιτική και δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα έχει γράψει αυτά πρώην υπουργός».

Από την πλευρά του ο κ. Μαντζουράνης, δέχθηκε να προσκομιστεί το τηλέφωνο του επιχειρηματία στο Ειδικό Δικαστήριο, υπό την προϋπόθεση να μην ερευνηθεί από τους δικαστές, αλλά από τη Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

«Αποδεικνύεται με τρόπο ρητό και περίτρανο τι μηχανευόταν ο κ. Παππάς»

Οι Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος συνήγοροι του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, σε δήλωσή τους επισημαίνουν ότι από τη ροή των επίμαχων sms τα οποία αντηλλάγησαν μεταξύ του Νίκου Παππά και του επιχειρηματία «αποδεικνύεται με τρόπο ρητό και περίτρανο το τι μηχανευόταν ο κ. Παππάς και πώς παραβίαζε κατάφωρα τα καθήκοντά του».

Συγκεκριμένα, η δήλωση των δύο εν λόγω δύο συνηγόρων υπεράσπισης έχει ως εξής:

«Με καθυστέρηση πολλών ετών και αφού έγινε η ποινική προκαταρκτική εξέταση της Βουλής αλλά και η ανάκριση από την ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου της υπόθεσης Παππά και αφού πέρασαν δύο ολόκληροι μήνες στο Ειδικό Δικαστήριο, σήμερα, δηλαδή οψίμως, οι συνήγοροι του κ. Παππά αμφισβήτησαν εκ μέρους του την αποδεικτική αξία των έξι sms (πέντε εκ των οποίων έχουν κατατεθεί προ ετών στην επιτροπή της Βουλής) και υποστήριξαν την ενδεχόμενη πλαστότητά τους. Ο κ. Καλογρίτσας διαθέτει στο δικαστήριο το κινητό του με όλα τα μηνύματα της εποχής εκείνης, από τη ροή των οποίων αποδεικνύεται με τρόπο ρητό και περίτρανο το τι μηχανευόταν ο κ. Παππάς και πώς παραβίαζε κατάφωρα τα καθήκοντά του. Όλες οι προσπάθειες αυτές προδίδουν αμηχανία και φόβο μπροστά στην αλήθεια».

Ειδήσεις σήμερα:

Όσκαρ 2023: Σάρωσε σε υποψηφιότητες το «All Quiet on the Western Front» του Netflix

«Μπορεί αυτή να είναι η χρονιά μου» δήλωσε ο Τσιτσιπάς

O Καλογρίτσας κατέθεσε στο δικαστήριο το ημερολόγιο για τα ραντεβού με Παππά και Αρτεμίου

Related posts

Έξοδος Πάσχα: Ισχυροί άνεμοι, έως και 8 μποφόρ στο Ιόνιο – Πότε αναμένεται καλοκαιρία

timesadmin

Δήμος Παπάγου- Χολαργού: Να πληρώσουν οι δράστες τις ζημιές και κλοπές σε σχολεία υπό κατάληψη

timesadmin

Παππούς από τον Βόλο βίαζε την 8χρονη εγγονή του για δύο ολόκληρα χρόνια!

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για τον γιατρό που καταδικάστηκε και συνεχίζει να χειρουργεί – Τι λέει ο ιατρικός σύλλογος

timesadmin

Λέσβος: Μπούκαρε στο κατάστημα του αδερφού του με ΙΧ γεμάτο φιάλες υγραερίου, έβαλε φωτιά και κάηκε

timesadmin

Ιωάννινα: Πωλούσε φίλτρα τσιγάρων εμποτισμένα με… ηρωίνη

timesadmin