Στο-ΔΣ-της-Ελληνικής-Αναπτυξιακής-Τράπεζας-ο-Β.-Κορκίδης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο ΔΣ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ο Β. Κορκίδης

Νέα συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, υπό τη προεδρία της Αθηνάς Χατζηπέτρου με τη συμμετοχή του πρόεδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλη Κορκίδη.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κορκίδης και προσθέτει: “Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα σκοπεί στην προώθηση της δίκαιης, βιώσιμης και ολιστικής ανάπτυξης της οικονομίας σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Κύρια αποστολή του φορέα είναι η στήριξη των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω της διευκόλυνσης της πρόσβασής τους σε πηγές χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση και κάλυψη τυχόν δυσλειτουργιών της αγοράς. Από την 1η Ιανουαρίου 2022, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB αποτελεί επίσημο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μακροπρόθεσμων Επενδυτών (European Association of Long-Term Investors). Η ELTI είναι ένας σύνδεσμος που στοχεύει στην προώθηση μακροπρόθεσμων επενδύσεων σύμφωνα με τους στόχους και τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της βιώσιμης, έξυπνης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης. Μέσα από τη νέα αυτή συνεργασία, η ΕΑΤ- HDB κάνει πράξη τη δέσμευσή της για συνεχή στήριξη και ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων, έτσι ώστε ο Έλληνας επιχειρηματίας να γίνει πιο εξωστρεφής, σύγχρονος και κυρίως ανταγωνιστικός τόσο στην χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο”.

Related posts

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 94% η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία

timesadmin

K. Μητσοτάκης: Νέα μέτρα ανακούφισης για τις αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο

timesadmin

Economist Intelligence: Άλμα 16 θέσεων για την Ελλάδα στο επιχειρηματικό περιβάλλον

timesadmin

Κ. Φραγκογιάννης: Κατά 80% αυξήθηκαν οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, κατά 37% οι εξαγωγές μας

timesadmin

Eurobank: Παρέμεινε ψηλά το έλλειμμα του εξωτερικού ισοζυγίου στο 9μηνο – Συνεχίζεται η θετική πορεία των τουριστικών εσόδων

timesadmin

Γ. Μπρατάκος: Η επιτάχυνση στις ρυθμίσεις των δανείων θα γίνει ανάσα ζωής για την ελληνική επιχειρηματικότητα

timesadmin